vrijdag 12 mei 2017

Webcams, uitbreiding & televisieprogramma’s

De Nederlandse dierentuinen timmeren weer flink aan de weg. Zo wordt er in DierenPark Amersfoort volop gebouwd aan het nieuwe leeuwenverblijf. De planning is dat dit verblijf op 8 juli geopend zal worden voor het publiek. Compleet met klimtoren en avonturenkelders voor de bezoekers. Via facebook houdt het park haar fans op de hoogte van de bouw. Maar dit is niet het enige dierenpark wat bezig is met vernieuwing.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Webcams in Burgers’ Zoo
Nu de bouw van de Mangrove steeds voorspoediger verloopt en het skelet van het gebouw al staat, hebben de mensen van Burgers’ Zoo webcams opgehangen in het gebouw. De Mangrove wordt de vierde overdekte biotoop van de Arnhemse dierentuin (naast de Bush, Ocean en Desert) en zal een tropisch paradijs gaan worden voor de zeekoeien. Zij krijgen een bassin met maar liefst 1 miljoen liter water en een 12 meter lange panorama wand van glas, zodat je de zeekoeien onder water kan zien zwemmen. Verder gaat de Mangrove het thuis worden van exotische vlinders en bijzondere krabben. Je kan de uitzending van de webcam 24 uur per dag, 7 dagen per week volgen via: burgerszoo.nl/mangrove. (foto: Burgers’ Zoo)

Logeren tussen de dieren in Beekse Bergen
Stel je voor: je wordt wakker in een luxe lodge of pittoreske boomhut door een dierengeluid. Nee het is geen kraaiende haan, maar een brullende leeuw. Of je loopt naar buiten en hebt meteen een spectaculair uitzicht op een savanne vol zebra’s en giraffen. Nee, je bent niet in Afrika. Alhoewel, Safaripark Beekse Bergen brengt Afrika wel heel dichtbij. En met het nieuwe te realiseren Safari Resort Beekse Bergen beleef je een geweldige vakantie midden tussen de dieren. Op 42 hectare grond komen lodges, boomhutten en safaritenten middenin het park. 239 accommodaties gaan er het komende jaar gerealiseerd worden. Het is de bedoeling dat het resort nog voor zomer 2018 klaar is om de eerste gasten te ontvangen. (foto: Safaripark Beekse Bergen)

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen op je tv
Je moet er wel even voor opblijven, maar dan heb je ook wat. Vanaf 25 mei kun je op SBS6 van 23:30 uur tot middernacht kijken naar het nieuwe programma Wilde dieren in WILDLANDS, gefilmd in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. De documentaire serie wordt gemaakt door drie succesvolle Nederlandse natuurfilmers: Dick Harrewijn, Joris van Alphen en Tim Visser. Normaal filmen deze dierenliefhebbers de dieren in het wild, nu komen ze op fascinerende wijze vastleggen hoe de dieren in het park zich dag en nacht gedragen. Dat SBS6 deze serie gaat uitzenden is geen verrassing. Eerder zond het tvstation al de verhuizing van de dieren tussen het oude dierenpark en WILDLANDS uit. (foto: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.