dinsdag 23 mei 2017

Succesvol seizoen Keukenhof 2017

Op 21 maart opende de Keukenhof haar deuren voor het seizoen 2017. Acht weken later, aan het einde van de dag op zondag 21 mei, werden deze voor het publiek alweer gesloten. Wellicht is de Keukenhof een van de uitjes die het kortst open is per jaar. Maar ja, de voorjaarsbloemen houden een keertje op met bloeien. Hoewel het park maar acht weken per jaar open is, is het wel een heel druk bezocht park. En met een recordaantal bezoekers mag de Keukenhof met een tevreden gevoel terugblikken op het voorjaar van 2017. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

200.000 meer bezoekers
Dit jaar bezochten maar liefst 1,4 miljoen bezoekers het lentepark in Lisse, dat zijn er ruim 200.000 meer dan vorig jaar. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jongeren de tulpen en andere bolbloemen komen bekijken. De bezoekers zijn afkomstig uit 100 verschillende landen. Daarvan komt 20% uit Nederland. 40% van alle bezoekers komt uit omringende landen, zoals Duitsland en Belgiƫ. Dit jaar bezochten maar liefst 120.000 Amerikanen en 90.000 Chinezen het park. Dat is best bijzonder. De koelere lente met veel zon was overigens perfect voor de acht weken van volle bloei. Tot op de laatste dag was het park gevuld met bijzondere bloemen.

Minder files dankzij nieuw parkeerterrein
Bij de opening van het park op 21 maart, stond vooral het nieuwe entreegebouw centraal en de vernieuwde, makkelijk te bereiken parkeerplaats. Het gebouw en het parkeerterrein zouden gemakkelijker de vele bezoekers kunnen verwerken, zodat iedereen snel van de bloemenpracht kon genieten. Achteraf blijkt dat deze forse investering zijn vruchten heeft afgeworpen. Slechts op vier dagen was het park door files niet of nauwelijks bereikbaar. Dat zijn tevens de dagen waarop het park meer dan 45.000 bezoekers mocht verwelkomen.

Op naar Keukenhof 2018!
De afgelopen weken hebben we met zijn allen van de bloemenpracht, het park en de verschillende tentoonstellingen in de paviljoens mogen genieten. Dit jaar stond het park in het teken van Dutch Design. Er waren twee inspiratie tuinen, eentje in Delfts Blauw, de andere in de primaire kleuren van Mondriaan en Rietveld. Er werden verschillende thema-weekenden georganiseerd en afgelopen week kon men nog genieten van de lelie tentoonstelling. Het park gaat vanaf nu alweer klaar gemaakt worden voor Keukenhof 2018. Het thema voor volgend jaar is ook al bekend: Romantiek. Het park zal haar deuren weer openen op 22 maart 2018 en sluiten op 13 mei 2018.

Keukenhof, puur genieten
Ik heb zelf ook genoten van drie bezoeken aan de Keukenhof; een keer bij de opening, de tweede keer voor de het zegenen van de bloemen en de derde keer was vorige week om de lelies te bewonderen. Ik heb drie keer de Keukenhof van een heel nieuwe kant gezien en kan stiekem niet wachten tot volgend jaar…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.