dinsdag 30 mei 2017

Geboortenieuws, nieuwe bewoners & openingen

Vandaag is het dan zover! De panda’s Wu Wen en Xing Ya mogen naar buiten voor het grote publiek in Ouwehands Dierenpark. Hoewel Rhenen en omstreken al lang in de ban is van Pandamania, betekent de opening van Pandasia ook dat er nog meer Aziatische dieren te zien zijn in het nieuwe verblijf. Zo zijn de rode panda’s naar Pandasia verhuisd en wonen er onder meer ook Chinese muntjaks in het vernieuwde themaverblijf. De opening van Pandasia is een mooi moment voor de Rhenense dierentuin. En er is nog meer heuglijk dierentuinnieuws. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geboortenieuws
Je kan merken dat de lente in volle gang is, want er zijn weer veel kleintjes geboren in de Nederlandse dierentuinen. Zo kwam het bijzondere nieuws uit Diergaarde Blijdorp dat er een Okapi is geboren. Ook Apenheul bracht heuglijk geboortenieuws naar buiten. Er is in het park een blauwoogmaki geboren! En dat is heel bijzonder, omdat deze dieren in het wild met uitsterven worden bedreigd.

foto’s: Diergaarde Blijdorp & Apenheul

Ook in DierenPark Amersfoort werd onlangs een maki geboren, een kroonmaki. Dat is de eerste keer in het park dat een kroonmaki het levenslicht ziet. Burgers Zoo verwelkomde zowel kleine stokstaartjes als capybara’s. En tot slot werd er afgelopen weekend een klein dolfijntje geboren in Dolfinarium. Mama Roxy en haar kleine maken het zeer goed.

foto’s: DierenPark Amersfoort & VTL Photography, Dolfinarium

Nieuwe bewoners
In verschillende parken zijn ook nieuwe bewoners te bewonderen die naar het park zijn toe verhuisd. Zo wonen er in Safaripark Beekse Bergen nu zeeleeuwen met hun eigen stukje strand en veel open water om in te zwemmen. Dat is best een bijzonder aanblik! In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is onlangs een vierde ijsbeer aangekomen in Nortica. De jongedame zal eerst worden geïntroduceerd aan de groep voordat ze met zijn vieren te zien zullen zijn. DierenPark Amersfoort heeft de bewonersgroep van het Honderdduizenddierenhuis uitgebreid met vijftien wandelende bladeren. Dat wordt goed zoeken in het verblijf! (foto boven: Safaripark Beekse Bergen)

foto’s: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen & DierenPark Amersfoort

Nieuwe plantjes in GaiaZOO
Award Winning zoo GaiaZOO in Kerkrade zet zich altijd in voor biodiversiteit. Op 22 mei, de dag van de biodiversiteit, was het daarom een speciaal feestje in de dierentuin van Kerkrade. 30 leerlingen uit groep 6 van basisschool De Diabolo hebben die dag namelijk wilde bloemen geplant in het park. In totaal werden ruim 100 plantjes gepoot. Daarnaast werd er ook nog rijkelijk met bloemzaadjes gestrooid. De plantjes werden ook in het nieuwe verblijf van de berberapen neergezet. Zo kunnen bezoekers, de aapjes en straks de bijen en andere insecten volop genieten van de bloemen en planten in het park. En dat is uitermate goed voor een gezond milieu. (foto: GaiaZOO)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.