dinsdag 9 mei 2017

ZooSite Awards 2017: en de winnaars zijn…

Vorige week zijn de ZooSite Awards 2017 uitgereikt aan de verschillende dierentuinen in de Benelux. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam haalde maar liefst 30,85% van de 10.000 stemmen binnen en prolongeerde daarmee haar titel van Mooiste dierentuin. Daarmee liet het GaiaZOO (29,81%) achter zich. Maar dat zijn niet de enige prijzen die werden uitgereikt. We zetten ze eens allemaal op een rijtje! (foto: Inge Reiffers, imaginations.nl)

Tweede Lustrum
Dit jaar werden de ZooSite Awards voor de tiende keer uitgereikt. Daarom wilden de organisatoren speciaal voor deze gelegenheid een dierentuin extra in het zonnetje zetten. De award ging naar die dierentuin in de Benelux die het meest vernieuwend is geweest de afgelopen tien jaar. En daarom kreeg WILDLANDS Adventure Zoo Emmen deze award. Alles is vernieuwd tussen het Dierenpark in Emmen in 2007 en WILDLANDS in 2017, zelfs de locatie is nieuw.

Over ZooSite
Wist je dat ZooSite de grootste, onafhankelijke dierentuininformatiewebsite van de Benelux is? De website trekt jaarlijks ruim 600.000 unieke bezoekers, goed voor meer dan 25 miljoen hits. Samen stemmen zij voor de winnaars van de ZooSite Awards.

Winnaars 2017
En dan nu… de winnaars 2017, gekozen door de bezoekers van ZooSite.
Mystery Awards Meest Innovatieve Dierentuin 2007-2017: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
Mooiste dierentuin EAZA: Diergaarde Blijdorp
Mooiste nieuwe gebied EAZA: De Savanne, Zoo Antwerpen
Mooiste nieuwe verblijf EAZA: Rode panda’s, GaiaZOO
Leukste geboorte: Maleise Tapir, Diergaarde Blijdorp
Leukste geboorte niet-zoogdier EAZA: Secretarisvogel, Planckendaell
Leukste aanwinst EAZA: Jaguars, Artis
Mooiste dierentuin niet-EAZA: Olmense Zoo
Mooiste nieuwe verblijf niet-EAZA: 7 uilenverblijven, Kasteelpark Born
Leukste geboorte niet-EAZA: Zwarte Beren, Dierenpark Zie-zoo
Leukste aanwinst niet-EAZA: Fossa’s, Olmense Zoo

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.