donderdag 18 februari 2016

Uitjes voor de Voorjaarsvakantie 2016

Buiten is het koud en guur, toch staat de Voorjaarsvakantie alweer voor de deur. Midden en Zuid (voor wie in Zuid geen Carnavalsvakantie heeft gehad) mogen vanaf 20 februari tot en met 28 februari genieten van een weekje vrij en regio Noord die week erop van 27 februari tot en met 6 maart. De Voorjaarsvakantie is een reden voor veel musea, pret- en dierenparken om wat extra’s te doen voor hun bezoekers. Speciale activiteiten bijvoorbeeld of hoge kortingen. Zo opent Dolfinarium haar deuren aankomende zaterdag en biedt via de website 50% korting aan op entreebewijzen. En kun je in Burgers Zoo nog tot het einde van februari genieten van Burgers Light. Hier vind je een kleine greep uit alle andere leuke activiteiten voor de komende Voorjaarsvakantie. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


Poep & Zoo: olifantendrollen uitpluizen & Poepsoep van Pierre Wind
Vorig jaar ben ik met mijn neefjes naar Poep & Zoo in DierenPark Amersfoort geweest. Een hele belevenis waarbij we aan het einde van de dag geen poep meer konden zeggen of zien. Ook dit jaar kun je met het hele gezin genieten van deze speciale activiteiten. Leer meer over poep van mens en dier tijdens de Voorjaarsvakantie. O en chefkok Pierre Wind maakt speciaal Poepsoep op 20 februari. Er zit geen poep in de soep, maar je zal er wel beter van naar de wc gaan. Ook mogen alle mensen met een poepgerelateerde achternaam aankomende zaterdag gratis het park bezoeken. Aanmelden via de website is verplicht. Tijdens Poep & Zoo zijn er nog meer lekkere hapjes (zoals gekakjes) te proeven. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Yoga, Kung Fu en mooie verhalen in Museum Volkenkunde
Wil je alles te weten komen over Boeddha en prins Siddharta? Dan ga je deze Voorjaarsvakantie naar het Museum Volkenkunde te Leiden. Het verhaal van Prins Siddharta lijkt wel een sprookje, vooral op de wijze waarop het vertelt wordt in het Museum als onderdeel van de tentoonstelling De Boeddha. Geniet ook deze vakantie van een Yoga les voor het hele gezin of meedoen aan de workshop Choy Li Fut Kung Fu.
(foto: Museum Volkenkunde)

Wow, wat een klauw! – in Sea Life Scheveningen
De gepantserde divisie van de onderwaterwereld staat centraal in de nieuwe tentoonstelling 'Wow, wat een klauw' in Sea Life Scheveningen. Bewonder de pantsers en klauwen van onder meer de kokoskrab (foto), de Japanse reuzenspinkrab en de stekelkrabben. De laatste leeft op 400 meter diepte, terwijl de poten van de hooiwagenkrab drie keer zo lang zijn dan de lengte van de krab zelf. Krabben zijn sterke jagers en dat danken zij aan hun anatomie. Dit en meer leer je deze Voorjaarsvakantie in Sea Life. Ben je niet in de mogelijkheid om tijdens deze vakantie naar de tentoonstelling te komen? Geen punt! Je kunt heel 2016 genieten van deze krabbige strijders. (foto: Sea Life)

Bamboeweken in Taman Indonesia
Heb je zin in een tropisch getint uitje in Nederland? Bezoek dan de Taman Indonesia in Kallenkote. Nu de Voorjaarsvakantie aanbreekt, gaat het park na de winterstop ook weer open. Dit vieren zij met talloze leuke activiteiten, zoals een dag met Bamboe Games en een gezellige spelletjesmiddag. Dit leuke themapark vol tropische vogels ligt in Overijssel en zal dus openen vanaf 27 februari. Voor het volledige programma kijk je op de website. Iedere dag is er wat anders te beleven! (foto: Taman Indonesia)

Wat gaan we doen vandaag?
Tijdens de Voorjaarsvakantie hoef je je in Nederland echt niet te vervelen. Wij hebben in ons Kikkerlandje namelijk de meeste uitjes per vierkante meter. Er zijn kinderboerderijen, pretparken, speeltuinen, musea, dierenparken en nog veel en veel meer. Wil jij weten wat je moet doen tijdens de vakantie of ben je op zoek naar een leuk bedrijfs- of familie uitje? Check dan de nieuwe website Dagtripper.nl. Hier vind je heel veel uitjes in Nederland op rubriek, maar ook op plaatsnaam. En dagelijks komen er vele beschrijvingen van uitjes bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.