dinsdag 16 februari 2016

Op Safari: 40 jaar BMS-Travellers

Zoals je in januari al kon lezen, ging ik weer eens op wereldreis op de Vakantiebeurs. Hierbij heb ik meerdere leuke reisorganisatoren gesproken en net als vorig jaar wil ik die in een korte ‘Op Safari’ serie nog eens aan bod laten komen. Vooral omdat er zoveel leuke nieuwtjes zijn om te delen. De tweede stop op onze reis maken we bij BMS-Travellers. De koffie van Menno van Tol was heerlijk en het gesprek heel leuk. Vooral omdat hij vol enthousiasme kon vertellen over het jubileum van BMS-Travellers en de twee bijzondere reizen die je met hen kunt maken naar Afrika. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


Op maat gemaakte reizen
Al 40 jaar lang is BMS-Travellers een begrip als het gaat om op maat gemaakte reizen naar Afrika. Het mooie is dat de mensen achter het bedrijf zelf ook graag naar Afrika op reis gaan en daardoor weten ze feilloos waar je wel en niet moet overnachten, welke auto’s passen bij je reis en welke dieren je kunt bezichtigen. Op de Vakantiebeurs kreeg ik van Menno de nieuwe reisbrochure overhandigd. Een prachtig boek met voorbeelden van rondreizen door Zimbabwe, Zuid-Afrika of Tanzania. De reizen kun je uiteraard boeken zoals ze in de brochure (of op de website) worden gepresenteerd, maar de specialiteit van BMS-Travellers gaat verder: met liefde stellen ze de perfecte reis voor je samen. En dat doen zij al 40 jaar lang. Als echte reisliefhebbers hebben ze voor dit jubileum twee speciale BMS Specials samengesteld. Deze reizen zijn alleen dit jaar te maken. (foto: BMS-Travellers)

BMS Special: Painted Dogs in Zimbabwe
In 2014 was ik uitgenodigd om bij Safaripark Beekse Bergen de lezing van de Painted Dog Conservation bij te wonen. Een organisatie die zich inzet om deze dieren te beschermen tegen stropers. De wilde hond of painted dog staat inmiddels op de Rode lijst van de IUCN als bedreigde diersoort. (Lees ook: Uniek familiedier: de Afrikaanse wilde hond). Voor het 40 jarig jubileum van BMS-Travellers heeft de reisorganisatie samen met de Painted Dog Conservation een bijzondere, eenmalige 12-daagse safari samengesteld waarbij je uiteraard verschillende nationale parken aandoet om de Painted Dogs in hun eigen omgeving te mogen bewonderen. En uiteraard ga je met experts Peter Blinston en Jealous Mpofu op safari. Wellicht kom je de Big 5 ook nog wel tegen. Vertrek voor deze reis vindt plaats op 14 september aanstaande. Met het boeken van deze reis doneer je direct geld aan de PDC. Voor meer informatie ga je naar de website van BMS-Travellers. (foto: BMS-Travellers)

BMS Special: Dive, Bush & Braai
Voor de waaghalzen onder ons die een bijzondere reis willen maken die je van je leven niet zal vergeten, valt de keuze vast op de tweede BMS Special van 2016: Dive, Bush & Braai. De reis bestaat uit drie onderdelen. De Braai – de Afrikaanse barbecue – wordt verzorgd door Harm-Jan Bloem van BushKitchen. Hij zorgt ervoor dat je allerlei lekkere Afrikaanse gerechten kan proeven en voor een bijpassende Afrikaanse wijn. Tijdens de 16-daagse reis langs de zuidwest kust van Zuid-Afrika ga je op het Bush onderdeel natuurlijk op zoek naar de Big 5 en andere prachtige dieren. Het meest bijzonder van de Dive, Bush & Braai is wellicht de Dive. Je gaat namelijk duiken. En niet zomaar: in een ijzeren kooi ga je onder water en sta je oog in oog met een heuse witte haai… Ook andere haaien zal je tijdens de reis tijdens duikavonturen tegenkomen. Het beloofd een bijzondere reis te worden! Wil je mee dan moet je opschieten: de reis staat gepland van maandag 7 maart tot en met dinsdag 22 maart 2016. Voor meer details kijk je op de website van BMS-Travellers. (foto: BMS-Travellers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.