donderdag 11 februari 2016

Op Safari: Remarkable Rwanda

Zoals je in januari al kon lezen, ging ik weer eens op wereldreis op de Vakantiebeurs. Hierbij heb ik meerdere leuke reisorganisatoren gesproken en net als vorig jaar wil ik die in een korte ‘Op Safari’ serie nog eens aan bod laten komen. Vooral omdat er zoveel leuke nieuwtjes zijn om te delen. De eerste stop op deze safarireis maken we bij Evert Jakobs van Mountain Gorilla Safaris die namens Remarkable Rwanda op de Vakantiebeurs aanwezig was.


Aantrekkend toerisme
Wist je dat Rwanda als vakantieland steeds meer Nederlandse toeristen trekt? 7% van alle toeristen (volgens onderzoek in 2014) in Rwanda kwamen namelijk uit Nederland. Dat dit land zoveel bezoekers weet te trekken, is niet zo verwonderlijk. Het is een prachtig land met een aantal geweldige Nationale parken. Bovendien werken overheid en natuurorganisaties zeer hard aan het behoudt van de natuur in het land. Op de Vakantiebeurs kon ik in ieder geval even doen alsof ik in Rwanda was (zie foto, gemaakt door Evert Jakobs).

De leeuwen zijn terug!
Een belangrijk aspect van natuurbehoud is het terugbrengen van wild life in het land. Zo zijn er in de afgelopen jaren in Akagera National Park weer giraffen, olifanten, luipaarden en zebra’s te zien. En dit jaar lopen hier weer leeuwen. Dat is heel bijzonder, want de leeuw was in Rwanda geheel uitgestorven. De zeven nieuwe leeuwenbewoners zijn afkomstig uit een reservaat uit Zuid-Afrika. Uiteraard zijn het gewoon wilde leeuwen. Er zijn plannen om ook de neushoorn te herintroduceren in het park, zodat je hier kan gaan genieten van de Big Five in een schitterende omgeving. Wil je meer weten over deze tocht? Kijk dan op de website van AfricaGeographic.com. (foto: Rwanda.gov)

Akagera National Park
Een van de grootste Nationale parken van Rwanda is Akagera National Park. Als je meer wil zien dan gorilla’s (wat ook zeker aan te raden is), dan ben je hier aan het juiste adres. In deze prachtige omgeving leven giraffen, olifanten, buffels en meer. Er is maar één hek, vertelde Evert op de Vakantiebeurs, dat dient om de olifanten tegen te houden, omdat zij anders de oogst bij de lokale boeren oppeuzelen. Verder is het een weids gebied, zonder hekken. Jarenlang was het park qua wildlife helemaal uitgestorven, maar dankzij de inzet van natuurliefhebbers en overheid is het nu weer een levendig park. Het park wordt beschermd door Rangers. (foto: Shutterstock)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.