dinsdag 2 februari 2016

Steun Punda de olifant tijdens haar zwangerschap

Punda de olifant van de kudde uit Safaripark Beekse Bergen is drachtig. Dat is groot nieuws want wanneer zij bevalt van haar kalfje, dan is dat de eerste Afrikaanse olifant die op Nederlands grondgebied wordt geboren. De geboorte is nabij, zo weten de verzorgers en artsen van Punda. En zij roepen iedereen op – vooral zwangere vrouwen – om je steun te betuigen aan de aanstaande mama olifant. (foto: Safaripark Beekse Bergen)


Goede gezondheid
Met Punda gaat het overigens uitstekend. Ze wordt al wat dikker en haar tepels zijn in omvang toegenomen en dat geeft beide aan dat de zwangerschap in een vergevorderd stadium is. Om in de gaten te houden wanneer de bevalling zal gaan plaatsvinden, meten de dierverzorgers het calciumgehalte en progesterongehalte in het bloed. Wanneer het progesterongehalte plotseling gaat dalen dan weet men dat het niet lang meer duurt of het kalfje komt ter wereld.

Steunen via Facebook
Wil jij laten weten dat je Punda en haar verzorgers steunt de komende weken tot de bevalling? Ga dan naar de Facebookpagina van het Safaripark en like het bericht van de actie. Plaats daar een originele foto onder waarin je Punda steunt tijdens haar dracht. De winnaar ontvangt vier vrijkaarten voor het park. Ben je ook zwanger? Doe dan helemaal mee en laat je buik op een bijzondere wijze zien met een boodschap voor Punda. De inzender van de winnende foto in deze categorie ontvangt een jaarkaart voor het park voor twee personen. Mee doen kan tot en met 9 februari!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.