dinsdag 23 februari 2016

€ 27.267,40 voor Nationaal Ouderenfonds dankzij mutsjes

Vorig jaar hebben ‘we’ flink door gebreid aan de kleine mutsjes voor de Goedgemutste Breicampagne. De Writing Berries collectie bestond uit 20 mutsjes, die van oma Ploon uit 450 mutsjes (ze is overigens al begonnen voor de campagne van dit jaar, want ze wil er 500 breien!). Samen hebben we zo een bijdrage geleverd aan de campagne en de opbrengst van het Nationaal Ouderenfonds. innocent heeft maar liefst 136.337 mutsjes mogen ontvangen van alle breiers. Dat betekent dat ‘we’ met zijn allen € 27.267,40 bij elkaar hebben gebreid voor het Nationaal Ouderenfonds. (foto’s: Innocent)


Groot succes
Er zijn maar liefst 30.000 mutsjes meer gebreid dan vorig jaar. En dat waren er al weer meer dan het jaar ervoor. Afgelopen editie was tevens de Nederlandse jubileumeditie: namelijk het tiende jaar dat de breicampagne werd georganiseerd. De tiende Goedgemutste Breicampagne was echt een knalsucces. Vorige week overhandigde Benjamin van der Kloet van innocent namens breiend Nederland de cheque van € 27.267,40 aan Corina Gielbert van het Nationaal Ouderenfonds. Daar kunnen weer mooie dingen voor eenzame ouderen mee worden gedaan. Ieder jaar wordt er ook een mooiste mutsje van de Goedgemutste Breicampagne uitgekozen. Dit jaar valt deze eer aan Mary den Hartog die een prachtig kunstwerk van bloemen en bijen maakte. Mooi gedaan, Mary!Wil je meer weten over deze campagne of ook beginnen met breien? Ik heb al meerdere brei-blogs over de Goedgemutste Breicampagne geschreven. Je vindt ze allemaal onder het label: Goedgemutste breicampagne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.