woensdag 18 februari 2015

Traditioneel Haring Happen in Dierenrijk

Helaas, vandaag is het carnaval toch echt voorbij. Het is Aswoensdag. Na een knallend feest is het nu tijd om traditiegetrouw een askruisje te halen in de kerk en om nog even lekker een verse haring te happen (met uitjes en wellicht zuur) voordat morgen de vastenperiode begint. En in Dierenrijk in Nuenen (bij Eindhoven) doen de zeehonden wel even voor hoe zo een haring nu eigenlijk gehapt dient te worden.


Kampioen Haring Happen
De vijf zeehonden in dé kinderdierentuin zijn namelijk kampioenen als het gaat om haring happen. Ze doen het immers iedere dag, omdat haring op het vaste menu van de zeehonden staat. Daarnaast happen ze ook menig ander visje (zoals makreel) of garnaaltjes weg, maar haring… dat blijkt toch wel een heel lekker hapje te zijn. Vooral zónder uitjes maar mét oogjes.



Op een dienblad
Tijdens de presentatie van vanmiddag liet Lonneke de dieren aan het publiek zien en vertelde ze meer over de dieren. Echter werden er door Mickey (28) en zijn vier vrouwtjes steeds naar de haringkar gelonkt. Nadat de dieren hadden laten zien hoe ze elkaar kunnen zoenen (later kregen twee gelukkige kinderen allebei ook een zoen van Mickey), werden de haringen opgediend op een zilveren schaal. Tja, het was dan vandaag ook een speciale gelegenheid. De dieren mochten zelf een visje van de schaal nemen, wat een zeer leuk gezicht was. Vooral omdat de een het heel voorzichtig deed, terwijl de andere de hele schaal wel van Lonneke wilde overnemen om alles in zijn upje op te peuzelen. Daarna lieten ze zien dat ze ook heel goed een haring op de juiste wijze konden happen: door Lonneke vastgehouden aan het staartje.



Haring met uitjes
Voor het toegestroomde publiek lag er ook een heerlijke haring klaar om op te eten. Gelukkig mét uitjes en zónder ogen. Deze gingen met smaak al vast gehouden aan het staartje bij jong en oud naar binnen. Op deze wijze was het carnaval op een leuke en vooral unieke manier afgesloten. En zeg nu zelf, een haring happen in het bijzijn van de zeehonden is toch nog gezelliger dan bij een haringkar?



Meer foto's van dit event vind je in de map 'Dierenrijk' op Facebook
Dierenrijk in Nuenen is het hele jaar geopend en biedt zeer veel leuke activiteiten voor jong en oud. Er zijn veel doorloopverblijven, je mag er – als dit aangegeven staat – met speciaal voer dieren voeren (waaronder de wasbeertjes en beverratten) en kunt er naast tijgers, olifanten en bruine beren ook onder meer oerossen, melkgeiten, wasbeerhondjes, everzwijnen en ijsberen zien. Meer weten? Kijk op Dierenrijk.nl voor meer informatie, entreeprijzen en een routebeschrijving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.