donderdag 19 februari 2015

Leuke uitjes volgens de leden van Zoover

In onze vrije tijd gaan we graag iets doen met familie en vrienden. Gewoon omdat het zo gezellig is. Even naar een pretpark of een museum. Je hebt plezier, leert wat nieuws en gaat tevreden vol leuke herinneringen weer naar huis. Maar wat zijn nu echte aanraders om naar toe te gaan? Ieder jaar beoordelen duizenden leden van de beoordelingswebsite Zoover diverse uitjes en bezienswaardigheden in binnen- en buitenland. Zo kozen zij ervoor dat Safaripark Beekse Bergen de mooiste dierentuin van 2014 was. Maar er werd uiteraard meer gekozen. Zo konden op basis van de beoordelingen ook het beste museum en het leukste attractiepark in Europa van 2014 worden gekozen. En met de voorjaarsvakantie in volle gang, misschien wel goede suggesties voor een dagje uit.


Zuiderzeemuseum beste museum 2014
Volgens de leden van Zoover is het Zuiderzeemuseum het beste museum van 2014. Met het rapportcijfer 9,3 liet het museum met een half punt het Kröller-Müller en het Drents Museum achter zich. Opvallend is dat de meeste musea in de top 10 echte belevingsmusea zijn. Volgens Zoover is dat niet zo vreemd: de bezoeker is op zoek naar interactie en historie die tot leven komt. Het is overigens het tweede jaar op rij dat het Zuiderzeemuseum de award in ontvangst mag nemen. (foto: Zoover & het Zuiderzeemuseum)

De gehele top tien luidt:
1. Zuiderzeemuseum, Enkhuizen 9,3
2. Kröller-Müller Museum, Otterlo 8,7
3. Drents Museum, Assen 8,7
4. Nederlands Bakkerijmuseum, Hattem 8,6
5. Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem 8,6
6. Wrakkenmuseum, Terschelling 8,5
7. Oorlogsmuseum Overloon - Liberty Park, Overloon 8,5
8.Gevangenismuseum Veenhuizen, Veenhuizen 8,4
9. Naturalis, Leiden 8,4
10. Paleis Het Loo, Apeldoorn 8,3

Europark leukste attractiepark van Europa
Hou je van attractieparken en bezoek je ze ook graag in het buitenland? De leden van Zoover hebben dit jaar Europapark uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa. Met een 9,2 laat het Duitse park het Italiaanse Gardaland (8,9) en Spaanse Port Aventura Park (8,7) achter zich. De winst heeft het park te danken aan de goede beoordelingen. Vooral dat het park aan haar gasten denkt wordt zeer gewaardeerd. Daarnaast is Europapark het enige attractiepark met een restaurant beloond met een Michelin ster! Toverland, Efteling en Walibi Holland scoren overigens ook hoog en zijn daarmee in de Europese top tien op plaatsen 5, 6 en 9 geëindigd. (foto: Zoover & Europapark)

De gehele top tien luidt:
1. Europa-Park, Duitsland 9,2
2. Gardaland, Italië 8,9
3. Port Aventura Park, Spanje 8,7
4. Plopsaland De Panne, België 8,6
5. Toverland, Nederland 8,6
6. Efteling, Nederland 8,6
7. Disneyland Paris, Frankrijk 8,2
8. Phantasialand, Duitsland 8,0
9. Walibi Holland, Nederland 7,9
10. Europark Vias Plage, Frankrijk 7,9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.