dinsdag 10 februari 2015

24Flower: haal een bloemetje uit de muur

Iets goed te maken? Zomaar omdat je er zin in hebt? Of ga je onverwacht nog even naar je (schoon)moeder of lievelingstante toe in het weekend? Dan kan het zijn dat de bloemenwinkel al dicht is en je met lege handen aankomt. Niet meer als je in Amsterdam woont. Afgelopen vrijdag 6 februari opende namelijk aan de NDSM-werf 24Flower: een bloemenwinkel die dankzij een vernuftig automatieksysteem altijd verse boeketten voor je klaar heeft staan. (foto’s: 24Flower)

Trek een bloemetje uit de muur
Het is weer eens wat anders dan een kroketje uit de muur trekken. De bloemenautomatiek van 24Flower is dag en nacht geopend, terwijl je in de nieuwe winkel ernaast alleen tijdens winkeltijden terecht kunt. In de automatiek vind je gemengde boeketten, maar ook tulpen, rozen, narcissenbollen, blauwe druifjes en azalea’s.

Fris & fleurig
De bloemen in de automatiek hebben verschillende kleuren stickers en bijbehorende prijzen. Deze stickers geven aan hoe vers het boeket is dat je uit de bloemenmuur haalt. Een groene sticker zegt ‘First Class Fresh’ wat wil zeggen dat de bloemen gegarandeerd 10 dagen blijven staan. Deze bos kost € 10,-. Voor € 7,- koop e een bos met een blauwe sticker: ‘The Original Fresh’. Deze bos blijft 7 dagen goed. De goedkoopste bos heeft een oranje sticker, geeft je minstens 4 dagen plezier voor € 4,- en staat oor ‘Too Fresh Too Trash’. Hierdoor verkopen de winkels van 24Flower veel meer boeketten en worden er veel minder bloemen weggegooid.Aan een hangertje
Wie al eens een bloemetje bij een van de pop-ustores van 24Flower heeft gekocht, weet hoe leuk en makkelijk je de bloemen mee kan nemen: in een vernuftig papieren draagverpakking met twee hendels. Geen gedoe met een bos in je armen en de tulpen of andere bloemen komen gegarandeerd veilig op de plaats van bestemming aan. Je zou ze zelfs aan het stuur van je fiets kunnen hangen.

Bijzondere opening
De allereerste bloemenautomatiek van 24Flower werd afgelopen vrijdag op bijzondere wijze geopend door de 11jarige Puck de Vries. Zij is de dochter van één van de werknemers van de bloemenwinkel en heeft terminaal neuroblastoom, een zeldzame vorm van kanker bij kinderen. De gehele opbrengst van de openingsdag is aan Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker, geschonken. Van iedere bos of plant die daarna verkocht wordt uit de automatiek zal er € 0,24 cent aan het fonds worden geschonken. Dat is toch zeker ook een bloemetje waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.