maandag 16 februari 2015

Uitjes voor de Voorjaarsvakantie

Midden en Noord Nederland zitten nog op school, terwijl het Zuiden volop Carnaval viert en voorjaarsvakantie heeft. Of je al vrij hebt of nog even moet wachten: er is volop te doen in Nederland om de voorjaarsvakantie nog specialer te maken. Ga bijvoorbeeld naar Dolfinarium in Harderwijk voor een spetterend dagje uit (tijdens de voorjaarsvakantie alle dagen geopend) of bezoek Happy, het zwarte zeehondje dat momenteel in de opvang van Zeehondencrèche Lenie ’t Hart verblijft. Maak plezier in een van de pretparken in Nederland (zoals Efteling of Plopsaland). Er is genoeg te doen! Een paar leuke suggesties vonden ook hun weg naar mijn mailbox en dus website! (foto: Writing Berries/Berry de Nijs: GaiaZOO, De Olmense Zoo, Diergaarde Blijdorp, DierenPark Amersfoort, Dolfinarium, Safaripark Beekse Bergen, Apenheul, Efteling en Orchideeën Hoeve)


Bespaar geld
Een uitje met het hele gezin kan soms aardig in de papieren lopen als het gaat om de entreekosten. Wist je dat je bij veel parken geld kunt besparen door je tickets online te kopen? Dit kan zo enkele euro’s schelen. Ook zijn er soms speciale gezinstickets verkrijgbaar speciaal voor de voorjaarsvakantie. Check ook websites zoals Uitmetkorting.nl. Ook grote winkelketens Hema en Albert Heijn bieden soms kortingen aan voor dierentuinen en pretparken in binnen- en soms ook buitenland.

Op avontuur in de Orchideeën Hoeve
Van 21 februari tot en met 1 maart kun je in de jungle tuinen van de Orchideeën Hoeve echte avonturen beleven met de junglegids. Op de website vind je de informatie van de kosten en de dagen (en tijden) waarop de speciale Pura Vida tour wordt gegeven. Mis niets van het park en geniet met volle teugen! De Hoeve heeft naast bijzondere planten ook vlinders, Lori’s en aapjes die je dag compleet maken. Aan het eind van een dag ontdekken kun je in het restaurant genieten van wat lekkers. (foto: Orchideeën Hoeve)

Poep & Zoo in DierenPark Amersfoort
Wegens groot succes gepronlongeerd: Poep & Zoo in DierenPark Amersfoort. Alles wat je wilde weten over poep, het eetpatroon en de spijsvertering van dieren komt tijdens de voorjaarsvakantie vanaf 21 februari tot en met 1 maart te weten. Op de openingsdag zal de dierenarts van het park aanwezig zijn voor een poepconsult van je huisdier. Je kunt papier maken van poep, poep uitpluizen en scheten laten in de scheetzone. Ofwel: je kunt er een hoop doen! Meer weten? Check de website van het park. (foto: DierenPark Amersfoort)

Haring Happen in Dierenrijk
Het carnaval is nog in volle gang, maar zal helaas woensdag zijn afgelopen. Traditie getrouw zal er woensdag haring worden gegeten als afsluiter van het feest. Net als voorgaande jaren kun je woensdag aanstaande samen met de zeehonden van Dierenrijk haring happen. Hou je niet zo van haring? Dan is er natuurlijk in het park verder ook genoeg te zien en te beleven. Ideaal zo na het carnaval. En ben je niet in de gelegenheid om te komen, geen probleem, ik ben er aankomende woensdag namelijk bij. Volg mij via Instagram en lees later alles over het haring happen hier op de website! (foto: Dierenrijk/Libéma)

Vier Carnaval met Klus in Plopsa
Wie geen genoeg kan krijgen van het vrolijke carnavalsfeest kan tot en met 28 februari lekker feest vieren met Kabouter Klus tijdens zijn spetterende show in Plopsa Indoor Coevorden. Er worden aanstekelijke liedjes gezongen, Bumba en Bumbalu komen nog even langs en als kers op de taart kun je met iedereen dansen in een prachtige confettiregen. Als dat geen feest is! Op de website lees je meer over het feest en de openingstijden en prijzen van het park. Enne: verkleed komen mag natuurlijk altijd! (foto: Plopsa)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.