woensdag 4 februari 2015

12.000 kilometer fietsen, bijzondere geboortes & meer

Het is winter. Buiten is het lekker koud en de vorst knabbelt aan takjes, het gras en de auto, terwijl een scherp zonnetje haar warme stralen op de aarde laat neerdalen. In sommige delen van het land valt er zo nu en dan nog een beetje sneeuw… de natuur lijkt in rust, maar er gebeurt genoeg. Zo zijn er in GaiaZOO een paar bijzondere dieren geboren, heeft Dierenpark Emmen afscheid genomen van een neushoorn en stapt Henk van Dillen op de fiets van Rotterdam naar Singapore…

12.000 kilometer fietsen voor WNF
Hij is 27 jaar en heeft een zware tocht voor de boeg: Henk van Dillen uit Alblasserdam is begonnen aan een fietstocht van 12.000 kilometer om zo aandacht te vragen en geld op te halen voor neushoorn- en tijgerprojecten van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Een echte bikkel, want hij rijdt op een oude fiets van 195 euro die hij op Marktplaats heeft gekocht. ‘Ik doe de reis niet voor mezelf, maar voor het WNF. De reis gaat bewust richting Singapore. Ik wil aandacht vragen voor de bedreigde olifanten, tijgers en neushoorns die daar leven,’ legt hij uit. Henk heeft een mascotte, Ringo de Rhino, die op zijn stuur met hem meereist. Verder heeft hij alleen een slaapzak, tent, fotocamera en een heleboel bandenplakspullen bij zich. Wil je Henk volgen? Check dan HenkvanDillen.net. Hier vind je ook een link naar zijn donatiepagina. (foto: Cees v.d. Wal)

Fase 2 van het Dobberend bos
In de Rijnhaven is een bijzonder kunstproject in voorbereiding: een dobberend bos. Dit najaar zullen er 20 Hollandse iepen op speciale boeien ronddobberen in de Rijnhaven. Voordat het project klaar is, is kunstenaar Jorge Bakker op het RDM terrein aan het testen welke boeien de bomen het beste kunnen dragen, maar ook voeden. Afgelopen vrijdag 30 januari werd het tweede prototype boei ter water gelaten en met succes. Nu is het afwachten of de boom goed kan groeien en voldoende water krijgt. Is dit het geval dan wordt het reproduceren van de boomboeien een makkie. Wil je meer weten? Kijk dan ook eens op DobberendBos.nl. (foto: Mothership)

Verhuisbericht van Neushoorn Kusini
Mannetjesneushoorn Kusini is verhuisd van Dierenpark Emmen naar de dierentuin van Valbrembo in Noord-Italiƫ. De reden is simpel, hij en vrouwtje Zahra konden niet heel goed met elkaar overweg en het zag er niet naar uit dat hij voor kleine neushoorntjes zou gaan zorgen. Wellicht vond hij Zahra wel leuk, want hij rende wel altijd achter haar aan, maar daar bleef het eigenlijk bij. In overleg met de coƶrdinator van het fokprogramma is in de Valbrembo dierentuin een goed thuis gevonden voor Kusini. Zahra zal straks in Wildlands Adventure Zoo een nieuwe man krijgen waarmee ze het hopelijk wel goed kan vinden. (foto: Dierenpark Emmen)

Fysiotherapie voor Lola
Fysiotherapie voor mensen is heel normaal, maar ook dieren hebben soms last van allerlei lichamelijke ongemakken die met fysiotherapie verholpen kunnen worden. De verzorgers van DierenPark Amersfoort hebben geleerd hoe dit kan helpen. Ezeltje Lola heeft daarom een eigen team fysiotherapeuten in haar verzorgers om haar schouderprobleem aan te pakken. Lola gaat dankzij de therapie met rasse schreden vooruit. (foto: DierenPark Amersfoort)

Banaan met muisjes in GaiaZOO
In GaiaZOO zijn onlangs twee apenbaby’s geboren. De eerste is een gorillababy voor mama Tamidol. De 16jarige gorilla woont pas een jaar in Kerkrade en heeft nu al een wolk van een baby, samen met papa Makula. Het kleintje doet het erg goed en wordt door beide ouders, maar natuurlijk voornamelijk mama, goed verzorgd. Nog bijzonderder is de geboorte van een kleine Kuif mangabey. Deze apen zijn erg zeldzaam want er leven er slechts 40 in 15 Europese dierentuinen. Dit kleintje werd een paar dagen na de geboorte van de kleine van Tamidol geboren. Moeder en kleintje maken het goed. Kom je op kraamvisite, dan hoef je niet ver: want de gorilla’s en kuif mangabeys delen een verblijf. En bij de wolapen is afgelopen weekend ook een kleintje geboren! Een heuse babyboom in GaiaZOO dus. (foto's: GaiaZOO)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.