woensdag 11 februari 2015

Afscheid van beren & bijzondere verhuizingen

Zo plaats je een blog met nieuwsberichten uit de diverse dierentuinen, zo stromen de leuke en minder leuke nieuwtjes alweer binnen. Diergaarde Blijdorp heeft namelijk op 6 februari afscheid moeten nemen van ijsbeer Eric, de vader van de ijsbeertweeling. Bij deze wil ik iedereen in Diergaarde Blijdorp heel veel sterkte wensen met dit verlies. Ook wens ik dit aan de mensen van Ouwehands Dierenpark met het verlies van beer Diesel uit het berenbos. Hij overleed op 2 februari.


IJsbeer Eric (foto: Diergaarde Blijdorp) en Bruine beer Diesel (foto: Ouwehands Dierenpark)

Gespreid bedje voor de olifanten
De nieuwe olifantenstal in Safaripark Beekse Bergen vordert perfect op schema. Goed nieuws, want eind maart zullen de vier nieuwe olifanten vanuit de dierentuin uit Wuppertal in Beekse Bergen arriveren. De planning is dat de stal 15 maart klaar zal zijn, zodat de olifanten eind maart in een gespreid bedje terecht komen. De stal wordt werkelijk prachtig, met zand als ondergrond, een groepsbox waar de Duitse olifanten heerlijk samen kunnen slapen en een bezoekersruimte waar je van alles over de Afrikaanse olifant kunt leren en ontdekken. Ook de wandelsafari zal iets veranderen, zodat je makkelijker van de giraffen naar de olifanten kan doorlopen. (foto: Safaripark Beekse Bergen)

Burgers’ Zoo schenkt Zoo Hagenbeck Adelaarsrog
Burgers’ Zoo heeft de afgelopen tijd maar liefst 39 adelaarsroggen ter wereld zien komen. Deze ware vissenboom maakt van de Arnhemse zoo de beste kweker van deze prachtige roggen. Omdat ze niet alle roggen kunnen huisvesten, schenken zij een adelaarsrog aan Zoo Hagenbeck in Hamburg. Beide dierentuinen hebben al zeer lang een warme band met elkaar, want beide tuinen zijn nog steeds echte familiebedrijven. En dat merk je. De adelaarsrog is vandaag 11 februari verhuisd. Burgers’ Zoo maakt zich ondertussen weer op voor een nieuwe geboortegolf. (foto: Burgers’ Zoo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.