vrijdag 20 februari 2015

Wij spelen buiten & meer dierentuinnieuws

Er is weer veel nieuws uit de dierentuinen. Met deze keer: buiten spelende tweelingen / goed nieuws voor failliete Zodiac Zoos / met een ‘vieze’ achternaam gratis naar DierenPark Amersfoort

Lekker buitenspelen!
Voor het eerst naar buiten gaan! Het warme nest of binnenverblijf verlaten om de koude buitenwereld te gaan verkennen. En je mag niet verlegen zijn, want er staan heel veel belangstellende en liefhebbende mensen op je te wachten. Twee tweelingen kregen daar deze week mee te maken, namelijk de tijgertweeling uit Burgers’ Zoo en de ijsbeertweeling uit Ouwehands Dierenpark. Die eerste stapjes in het buitenverblijf werden natuurlijk ook door de moeders nauwlettend in de gaten gehouden. Een prachtig gezicht, waar gelukkig veel foto’s van zijn gemaakt. (foto: Ouwehands Dierenpark)


De tijgertweeling verkent het verblijf (foto: Tiny Rog) / De ijsbeertweeling met mama (foto: Katja Rijbroek)

Libéma neemt Zodiac Zoos parken over
Een hele opluchting voor de fans van Zoo Parc Overloon en Aquazoo Friesland: dierentuinketen Libéma heeft de parken overgenomen. Ook Dierenpark Wissel in Epe is door Libéma gekocht, maar dit park zal helaas geen doorstart krijgen. De reden hiervoor is dat het park te verouderd is en er bijna geen mogelijkheden zijn om het park uit te breiden. De dieren uit Wissel zullen via het Europees netwerk van dierentuinen worden herplaatst. Dierenpark Wissel is ook per direct gesloten voor het publiek. Voor Zoo Parc Overloon en Aquazoo worden er nieuwe plannen gesmeed. Welke dat zijn, zullen binnenkort bekend gemaakt worden. Deze twee dierentuinen zijn een mooie aanvulling op de twee parken van Libéma: Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk. Heb je nog entreetickets voor een van de drie parken of kortingsbonnen? Geen probleem, zegt Libéma. Deze kunnen tot en met 30 april 2015 worden gebruikt. De bonnen of tickets voor Wissel kun je bij de andere twee parken gebruiken. Voor meer informatie kijk je op Libema.nl. (foto: (Berry de Nijs/Writing Berries - Zoo Parc Overloon)

Meneer Poepjes gratis naar DierenPark Amersfoort
Wanneer je Poep, Poepjes, Schijt, Wind of een andere achternaam hebt die te maken heeft met poep heeft aankomende zaterdag 21 februari een keer profijt van zijn of haar achternaam: je mag gratis naar DierenPark Amersfoort. Tijdens de voorjaarsvakantie staat het park namelijk in het teken van poep. Ontleed een olifantenkeutel, maak papier van poep of kijk wie in de scheetzone de hardste scheten kan laten! Om gratis het park te mogen betreden moet je wel een geldig legitimatiebewijs laten zien. (foto: DierenPark Amersfoort)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.