zaterdag 21 februari 2015

Bijzondere combinatie: China Light in Burgers’ Zoo

Het is je vast niet ontgaan dat China Light zijn ronde doet in Nederland. Na de Botanische Tuinen in Utrecht te hebben verlicht, zijn de bijzondere lampionnen nu in Burgers’ Zoo te bewonderen. Een bijzondere combinatie van licht, donker en dieren. Ga mee op een bijzondere reis door de wereld en leer tevens meer over de Chinese cultuur. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – Burgers’ Zoo)


China Light overdag
Wanneer je het park betreedt word je direct door grote bijzondere lampionnen begroet. Je kijkt je ogen al meteen uit, want overal langs de speciale route staan de prachtige beelden nog onverlicht voor je klaar. Zo kijken er pinguïns uit over het pinguïnverblijf uit en zie je op de achtergrond al de 40 meter lange draak hoog boven alles uit torenen. Terwijl je geniet van de dieren in het park, loop je langs bloemen en vlinders, hangen er lampionnen boven je hoofd en kun je veel leren over de Chinese cultuur dankzij de borden langs de kant van de weg (compleet met quizvragen). De taferelen zijn met daglicht al bijzonder. Maar het is zeker het wachten waard op het moment dat de duisternis invalt.



Chinees sprookje
In de avond is het werkelijk een Chinees sprookje dat tot leven komt. Wist je overdag al niet waar je moest kijken, dan kijk je ’s avonds helemaal je ogen uit. In Burgers’ Zoo is er een speciale route uitgezet langs de lampionnen. Het begint bij de ingang (bij het pinguïnverblijf) en eindigt eigenlijk in de Bush, waarna je nog een toetje aan lampionnen tegenkomt op weg naar de uitgang. Je moet het eigenlijk zelf gaan beleven!




Lampionnen en meer…
Hoewel bijna alle dieren allang naar bed zijn en alleen de pinguïns op de route zichtbaar zijn, is er toch veel te doen in de avonduren in Burgers’ Zoo. De Bush is namelijk open en ook de Ocean is vrij te bezichtigen. Daarnaast mag je in de stallen kijken bij de safaridieren, zoals de zebra’s, wildebeesten en giraffen. In de Bush is er een gezellige markt met Chinese producten, gedroogd fruit en is de Chinese school uit Arnhem aanwezig. Ook gezellig is dat er in de Bush verschillende lampionnen de paden verlichten. Wel goed kijken, want ze staan zomaar tussen het groen.



Burgers’ & Belize
Als je dan toch in de Bush bent, ga dan ook even langs bij de stand van over het natuurproject van Burgers’ Zoo in Belize. Leer meer over de dieren in de Bush, bewonder een vleermuisje van heel dichtbij en koop meteen een button met je favoriete dier erop. Hiermee steun je het Belize-project.



Ideale combinatie
China Light begint pas ’s avonds, maar het is zeker aan te raden er een combinatiedagje van je maken, met een dagje dieren kijken. Want als je toch naar Burgers’ Zoo gaat, dan kun je meteen even van de gelegenheid gebruik maken om bij Nonja en Tess de Sumatraanse tijgertweeling op bezoek te gaan.



Handig om te weten
China Light in Burgers’ Zoo is tot en met 1 maart 2015 te bezichtigen. Vanaf half 6 gaan de lampionnen al aan. Vanaf 6 uur ’s avonds kun je voor een gereduceerd tarief China Light bezoeken. Voor entreeprijzen, routebeschrijving en voorwaarden kijk je op Burgerszoo.nl.

Meer foto’s van China Light vind je in de map Burgers’ Zoo op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.