maandag 6 november 2023

Dagje uit tips voor november

Het regent, het regent en alles wordt heel nat! Het is echt november herfstweer de afgelopen dagen. Dat is niet echt weer om in naar buiten te gaan. Alhoewel… In Nederland is heel veel te doen. Zo zijn er genoeg overdekte uitjes waar je op en top van kan genieten wanneer het weer koud, guur, regenachtig en donker is. Het is namelijk juist belangrijk om er toch op uit te gaan, want daar krijg je nieuwe energie van. En tussen de buien door naar een leuk uitje rennen (met of zonder poncho of paraplu) of lopen is natuurlijk helemaal niet erg. Vooral omdat er ook indoor zoveel te doen is. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Museum

We hebben in ons land een overvloed aan fantastische musea. Natuurlijk vind je grote steden als Amsterdam en Den Haag veel musea, maar ook vast bij je in de buurt. Van het Centraal Museum in Utrecht tot aan het Kröller-Müller Museum in Otterlo en van het Mauritshuis in Den Haag tot aan het Van Gogh Museum in Amsterdam, er is gewoon zoveel te zien. Kijk maar eens op de website van Museumkaart en ontdek wat er allemaal voor moois te ontdekken valt.

Wellnessdag

In deze drukke maanden is het juist heel belangrijk om eens een dagje totaal te ontspannen in een spa of wellnesscentrum. En het is heerlijk om juist zoiets te ondernemen als het buiten pijpenstelen regent. In een spa is het immers lekker warm; iets wat extra weldadig is in de herfst- en wintermaanden. Er zijn verschillende thermale baden en spa's verspreid over het land, zoals Spa Zuiver in Amsterdam of Thermen Bussloo in de buurt van Apeldoorn.

Bioscoop of theater

Musical, theaterstuk, opera of een toffee film; een bezoek aan de bioscoop of het theater is altijd leuk. Wanneer het eerder donker wordt, is het zelfs extra speciaal om naar een mooie voorstelling te gaan. In deze maanden komen er vaak nieuwe films uit, maar ook nieuwe voorstellingen. Dus ga je lachen bij cabaret of lekker wegzwijmelen in de bioscoop? Het kan allemaal.

Indoor pretparken & dierentuinen

Wist je dat er pretparken zijn die overdekt zijn? Toverland bijvoorbeeld heeft veel overdekte delen en dat geldt ook voor een speelparadijs als Park Tivoli of Plaswijckpark. De allerkleinsten vinden het natuurlijk heerlijk om te spelen in de wereld van Studio100 bij Plopsa Coevorden. Zin om te genieten van groen en diertjes? Indoor dierenparken als Berkenhof’s Tropical Zoo, Reptielenzoo Iguana, Texel Zoo, Orchideeën Hoeve en Almere Jungle wachten op je om volop van te genieten.

Indoor activiteiten

Er zijn overigens nog meer toffe uitjes en activiteiten om te ondernemen op donkere en regenachtige dagen. Ben je avontuurlijk aangelegd? Kies eens voor een klimmuur, kartbaan, indoor skydiving of een escape room. En wat dacht je van een trampolinepark, selfie museum of gewoon lekker uit eten – met kookcursus erbij. Lekker winkelen en dan ergens lunchen of dineren is natuurlijk ook een fijne activiteit. Er zijn verschillende overdekte winkelcentra in Nederland om volop te genieten. De Markthal in Rotterdam, de Hilvershof in Hilversum en Hoog Catharijne in Utrecht bijvoorbeeld.

Er is altijd iets te doen als je geen zin hebt om binnen te zitten op regenachtige dagen. Al is in een hoekje van de bank met een dekentje en een warm drankje ook heerlijk om te doen. Filmpje of serietje erbij en jij komt de dag wel door. Geniet lekker van november!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.