vrijdag 30 juni 2023

Writing Berries Maandoverzicht Juni 2023

Hallo zomerzon, met je heerlijke warmte, wat fijn dat je afgelopen maand weer zo heerlijk aanwezig was. De zon geeft je een goed gevoel, maar we moeten er ons wel tegen blijven beschermen. Verkoeling zoeken op warme dagen is ook zeker aan te raden. Dat weten de dierverzorgers bijvoorbeeld ook en daarom worden de dieren op dit soort dagen in de dierentuinen extra verwend met een ijsje. Mijn hond verwen ik met een koelband op dat soort dagen en mezelf het liefst met een dagje uitwaaien aan het strand of onlangs nog aan het IJ. Juni leverde in ieder geval veel zomerse artikelen op waarbij strand, zee en zeedieren toch wel centraal stonden. Geniet lekker van het maandoverzicht, morgen start juli alweer met de Tour de France! (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zonkracht, daar word je blij van!

De zomer is echt begonnen en dat is zo genieten. Gratis vitamine D! Dat is zonkracht waar je echt blij van wordt. Maar je moet je net zo goed beschermen tegen de zon, want huidverbranding ligt altijd op de loer.

Uitgelicht 110 jaar Burgers’ Zoo

Hieperderpiep Hoera! Burgers’ Zoo vierde dit jaar hun 110de verjaardag. Het is een van de oudere parken van ons land. Vanaf het begin hebben ze altijd al de dierentuinwereld proberen te vernieuwen, met als hoogtepunten uiteraard de verschillende biotopen waar het park zo bekend om staan.

Dier van de Maand Californische zeeleeuw

De naam verraadt eigenlijk al waar dit dier van nature vandaan komt: de Californische zeeleeuw woont vooral in Californië. Van alle zeeleeuwen is deze het minst mensenschuw en zeer leergierig. Maar waaraan herken je deze zeeleeuw eigenlijk? Zijn ze bedreigd? En van wie zijn ze allemaal familie? Je leest het in Dier van de Maand!

Lekker lezen: Overkanters van Arthur Oosterbaan

Deze maand bespreek ik iedere week een boek wat met zee en strand te maken heeft. De eerste in de serie is Overkanters van Arthur Oosterbaan. Een eigenzinnige natuurgids over het Waddeneiland Texel. Met nadruk op eigenzinnig, want het is echt niet een standaard natuurgids.

Dierentuinnieuws uit ZooParc Overloon

Speuren naar een dwergnijlpaard, geboortegolf en nieuws van Stichting Wildlife; het Dierentuinnieuws uit ZooParc Overloon staat ook nooit stil. In deze aflevering vind je een greep uit alle nieuwtjes van de afgelopen tijd.

Hond Gezond Zomerzon, strand, zeehond & grasaren

Het is lekker zomers weer! Mijn hond houdt wel van een zonnetje, zolang het niet té tropisch wordt. In dat laatste geval is hij vooral binnen, in de schaduw en voor de ventilator te vinden. Let goed op je harige vriendje als het warm is, zoek verkoeling en laat hem nooit achter in de auto.

Lekker lezen: Aangespoeld van Stefaan Wera & Koen Fraussen

De een vindt het maar vervelend al die ‘troep’ op het strand, voor de ander is het reden tot schatzoeken; schelpen, wieren en zeeschuim. Iedere strandvondst die aanspoelt, vertelt een verhaal. En al die verhalen zijn opgetekend door Stefaan Wera en Koen Fraussen.

Dierentuinnieuws uit Beekse Bergen

Zwangere olifanten, bijzondere geboortes en verkoeling op warme dagen; Safaripark Beekse Bergen heeft weer heel wat nieuwtjes om te delen. Een aantal daarvan vind je in deze editie van Dierentuinnieuws.

Stasdsbeeld Beweging

Net als de Vecht meandert dit standbeeld in een vloeiende golfbeweging omhoog. Glimmend in het zonlicht (soms zelfs oogverblindend) staat dit symbool voor een van de ingangen van Park de Gagel. Verstild, maar toch in beweging.

Goed Doel California Marine Mammal Center

In Nederland worden zeehonden in nood opgevangen bij opvangcentra als Ecomare, Zeehondencentrum Pieterburen en ASeal Stellendam. Zeeleeuwen in Californië en andere zeezoogdieren worden opgevangen bij het California Marine Mammal Center in Sausalito. Een plek waar educatie, verzorging en onderzoek allemaal samen komen.

Lekker lezen: Typisch Texel van René Zanderink

Hou je net als ik van het eiland Texel? Of wil je gewoon meer weten over dit eiland op culinair gebied? Typisch Texel vertelt alles over de geschiedenis van het eiland, de culinaire specialiteiten en uiteraard de natuur. Van drinkwater tot schapen en alles wat er tussen zit. Dat is echt lekker lezen.

Schrijfcoachtip …eindigen

Hoe eindig je een verhaal eigenlijk? Een sterk einde zorgt ervoor dat je lezer je verhaal met een goed gevoel zal uitlezen. Er zijn verschillende manieren om een verhaal te eindigen. Deze tips helpen je vast om een mooie einde te schrijven. Met tips voor het eindigen van een blog of artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.