maandag 26 juni 2023

Goed Doel California Marine Mammal Center

In Dier van de Maand over de Zeeleeuw kon je al lezen over het California Marine Mammal Center. Dit opvangcentrum in Sausalito vangt niet alleen dieren in nood op, maar doet ook onderzoek naar het verbeteren van het leven van zeezoogdieren in het wild én is actief op het gebied van educatie door middel van tentoonstellingen. Je zou het kunnen vergelijken met Ecomare of Zeehondencentrum Pieterburen, maar dan groter en voor verschillende zeezoogdieren. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Grootste zeezoogdierenziekenhuis

Het Marine Mammal Center is allereerst een ziekenhuis voor zeezoogdieren. Zeeleeuwen, zeehondjes en andere zeezoogdieren worden hier opgevangen en verzorgd in de hoop ze weer terug te kunnen brengen in het wild. Het centrum is het grootste ter wereld. Er wordt dag en nacht gewerkt om dieren die worden binnengebracht weer helemaal beter te maken. Om dit te kunnen bekostigen heeft het centrum een oceaanvriendelijke giftshop en is het mogelijk om symbolische een zeehond, zeeleeuw of ander dier te adopteren. Via het Adopt-a-Seal®-programma adopteer je een dier wat al in de opvang heeft gezeten en geef je het volgende zieke of gewonde dier een tweede kans op leven.

Bezoekerscentrum

Net ten noorden van de Golden Gate Bridge ligt in de Marin Headlands van Sausalito het bezoekerscentrum van het ziekenhuis. Het zeezoogdierencentrum biedt je een kijkje achter de schermen. Bezoek bijvoorbeeld het laboratorium of de viskeuken. Daarnaast worden er verschillende tentoonstellingen samengesteld om je meer te leren over het leven in zee en de problemen waar we nu mee te kampen hebben. Tot slot ontdek je uiteraard hoe je als bezoeker zelf in actie kan komen om zeezoogdieren en de oceanen waarin ze leven te beschermen.

Patiëntjes in de opvang

Uiteraard mag je ook een kijkje nemen bij de patiëntjes in de opvang. Echter kan het voorkomen dat er geen dieren aanwezig zijn in het centrum. Daar streven de mensen van de opvang natuurlijk naar. Wil je het centrum bezoeken als je in de San Francisco Bay Area op vakantie bent, dan is het goed om je even te oriënteren via de website. Hier kun je meteen een gratis ticket reserveren. Diersoorten die je mogelijk in de opvang kan tegenkomen zijn zeeotters, monniksrobben van Hawaï, pelsrobben, gewone zeehonden, zeeleeuwen en zeeolifanten. Door iets in de shop te kopen, steun je de verzorging van deze dieren.

Helpende hand

Het Marine Mammal Center in Sausalito wordt uiteraard gesteund door verschillende instanties en particulieren. Zo kun je in The States het centrum steunen door oude trucks, boten en andere voertuigen te doneren (naast natuurlijk geld). Je kan het centrum ook vanuit Nederland steunen. Bijvoorbeeld door een walvis een naam te geven, geld te sturen via een bankoverschrift en dergelijke. Kijk voor meer informatie over het centrum en wat zij allemaal doen ter bescherming en verzorging van zeezoogdieren op MarineMammalCenter.org.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.