zondag 18 juni 2023

Dierentuinnieuws uit ZooParc Overloon

Het leven in de dierentuin is altijd in volle gang. Zo heb je het ene nieuwtje ontvangen, zo rolt het volgende bericht al binnen. Zo ook uit het Brabantse ZooParc Overloon. Een heerlijk dierenpark waar je op verschillende plekken gewoon tussen de dieren wandelt. Dat is heel gaaf. Wat ook heel gaaf is, is het nieuws van ZooParc Overloon over het dwergnijlpaard, Stichting Wildlife, geboortes en meer. Lees snel verder en ontdek de mooie verhalen die het Brabantse park te vertellen heeft.
(foto links: Berry de Nijs/Writing Berries – foto’s artikel: ZooParc Overloon)

Geboortenieuws

Het voorjaar bleek heel vruchtbaar te zijn in ZooParc Overloon. Een van de meest verrassende geboortes was die van een witgezichtsaki! De verzorgers wisten namelijk niet dat de moeder drachtig was. Tevens bijzonder: het is de eerste saki geboren in het Madidi-themagebied. Er werden in het voorjaar ook nog een kameeltje, twee rode reuzenkangoeroes en vier Aziatische kleinklauwotters (cuteness overload!) geboren. De dieren en hun moeders maken het goed en groeien als kool. Een extra reden om snel het park te bezoeken!


€ 20.000 voor het goede doel

De vrijwilligers van Stichting Wildlife en dierverzorgers van ZooParc Overloon hebben samen maar liefst € 20.000 euro opgehaald voor World Land Trust Paraguay. Dit recordbedrag gaat worden gebruikt om verschillende diersoorten en natuurgebieden in het land te kunnen beschermen. Het geld is ingezameld door rondleidingen te geven, tweemaal een dinner@thezoo te organiseren en door de verkoop van speciale armbandjes. Het komende jaar gaat het park geld inzamelen voor IBREAM, de organisatie die zich in Zuid-Afrika onder meer inzet voor de dwergnijlpaardjes.


Speurhond oefent in ZooParc Overloon

Over dwergnijlpaardjes gesproken; wist je dat er speciale speurhonden worden opgeleid om deze dieren in het wild beter op te kunnen sporen om ze zo te kunnen beschermen? Om te kijken of de opleiding goed is verlopen, mocht speurhond Boyd onlangs een oefening doen in ZooParc Overloon om te kijken of hij de dwergnijlpaarden kon vinden. Boyd wordt ingezet door stichting IBREAM en zal eind juni naar Ivoorkust afreizen om daar de moeilijk vindbare dwergnijlpaardjes op te sporen op het land én op het water. En de oefening in het park? Die verliep natuurlijk hartstikke goed. Boyd had de dwergnijlpaarden zo gevonden. Die vonden het wel een beetje gek om ineens een hond te zien staan, want doorgaans komen er helemaal geen honden in het park. Succes Boyd met je werk straks in Afrika!


IJsje voor de dieren

De dieren in ZooParc Overloon zijn de afgelopen dagen getrakteerd op lekkere ijsjes. Speciaal gemaakt door de dierverzorgers natuurlijk. Zo kregen onder meer de doodskopaapjes, neusberen en de tapirs allerlei lekkere ijsjes. De dierverzorgers hadden lekkernijen ingevroren, waardoor de dieren een verkoelende snack kregen. Nou, dat lieten ze zich natuurlijk wel smaken en ieder op hun eigen manier, zoals te zien is op het YouTube kanaal van het dierenpark.


Zonnebrand voor bezoekers

Denk je alles te hebben ingepakt voor je dagje dierentuin, ben je de antizonnebrand vergeten! Je wil niet verbranden in de hete zon. ZooParc Overloon begrijpt dat en heeft samen met de DA drogisterij een speciale zonnebrandpaal ontwikkelt. Hier kun je zonnebrandcrème met factor 50 tappen om jezelf en de rest van je gezelschap tegen de zon te kunnen beschermen. De paal bevindt zich bij Boulders Beach bij de Afrikaanse pinguïns en zal tot en met september blijven staan.

Meer weten over de dieren en het park? Op ZooParc.nl vind je allerlei toffe nieuwtjes en natuurlijk de ticketshop, openingstijden, route en meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.