maandag 3 juli 2023

Zomervakantie in zicht!

De zomervakantie staat voor de deur! Tijd voor alle schoolgaande kinderen om even bij te komen van een bewogen schooljaar en weer vooruit te kijken naar het volgende lesjaar. Misschien gaan ze wel naar een nieuwe school of start er na de vakantie een heel nieuwe studie! Dat is altijd spannend, daarom is het goed om even helemaal vrij te zijn van school. Als ouders ben je wellicht niet de hele zomervakantie vrij. Maak er samen een heerlijke tijd van. Dat wordt genieten! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Erop uit!

Nederland kent de meeste uitjes per vierkante meter – aldus een toespraak van de directeur van de ANWB bij een van de edities van het Leukste Uitje van Nederland. Er is dus ook bij jou om de hoek iets leuks te doen. Onder uitjes verstaan we alles wat je buiten de deur kan doen. Daarbij horen dus ook de speeltuin, waterspeelplaats, kinderboerderij, het (stads)strand en het zwembad. Wil je een groter uitje doen, dan zijn er verschillende dierenparken, pretparken en musea om uit te kiezen. Speelparken, zoals Amusementspark Tivoli, Plaswijckpark en Avonturenboerderij Molenwaard horen daar natuurlijk ook bij. Vaak organiseren zij voor vakanties speciale activiteiten om het nog even iets specialer te maken.

Maak het speciaal

Als het aan de Albert Heijn ligt, ga je iedere dag met je kinderen op stap. Geloof me; kinderen vinden een dagje uit heel leuk, maar als je iedere dag ergens heen gaat dan is het speciale er wel snel van af. Het wordt dan één brij aan activiteiten waarvoor ze de tijd niet krijgen om alles te verwerken. Zo een vakantie levert meer stress op dan ontspanning. Bovendien hoef je de kinderen niet iedere minuut van de dag bezig te houden. Even lekker vervelen en ondersteboven op de bank hangen hoort ook bij de vakantie. Ga je erop uit, zorg dan dat je er samen een heerlijke dag van maakt. Er is in Nederland genoeg te doen voor kinderen van 0 tot 100 jaar voor ieder budget. Heb je geen zin in musea, pretparken of dierentuinen, dan kun je ook gewoon naar het treinstation gaan en zomaar een treinreis maken, ergens rondlopen, wat eten en weer naar huis gaan. Het gaat er soms niet om wat je samen doet, als je maar samen iets doet.

Spelletjesdag

Wil je niet dat de kinderen de hele dag met de televisie, gamecomputer, laptop, tablet of telefoon bezig zijn? Organiseer een schermpjesvrije spelletjesdag. Zet de tafel vol met bordspellen en iedereen mag er eentje kiezen om te doen. Of doe lekker ouderwetse spelletjes, zoals stoelendans, tikkertje, hinkelen, touwtje springen en meer. Want ook buiten kun je een heerlijke spelletjesdag houden.

Knutselmiddag

Het regent, maar genoeg bordspelletjes gespeeld? Gooi de tafel eens vol met knutselspulletjes en ga lekker de hele dag tekenen, schilderen, knippen en plakken. Natuurlijk hou je een kleine expositie aan het einde van de dag. Ook leuk: ga eerst naar het museum en doe samen inspiratie op. Pinterest is overigens een heerlijke bron van inspiratie voor allerlei zomerse knutsels. Maak eens iets waar zaad voor de vogeltjes op kan. Of een insectenhotel. En je voorraad kun je redelijk goedkoop aanvullen met knutselspulletjes van So Low of Action.

De zomervakantie is heerlijk om leuke dingen samen te doen. Van picknicken in het park tot aan samen een film kijken. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld. En een dagje lekker vervelen? Dat kan ook zo heerlijk zijn. Geniet er allemaal van. Fijne zomervakantie vast gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.