dinsdag 31 mei 2022

Writing Berries Maandoverzicht Mei 2022

Niet te geloven, maar die mooie maand mei is ook alweer voorbij gevlogen! Het was een zeer drukke maand, vol deadlines, twee grote persuitjes, een laatste bezoek aan Keukenhof, een dagje aan het strand en een bezoekje aan de dierentuin. Het was een maand van herdenken en een maand van vieren. De overgangsmaand van lente naar zomer, met alle zomerbuien die erbij horen. Net als de veelzijdigheid van mei, schreef ik afgelopen maand weer een bonte verzameling aan diverse artikelen. Wil je alles nog even op je gemak teruglezen? Klik op de tussenkopjes en geniet van mooie foto’s en bijzondere nieuwtjes van de dagjes uit in Nederland. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dierenparken in de Tweede Wereldoorlog

Mei is een maand van herdenken en verhalen doorgeven, opdat wij niet vergeten wat er in de Tweede Wereldoorlog allemaal is gebeurd. De verhalen van vier dierenparken in Nederland zijn wellicht niet zo bekend bij het grote publiek. Hun oorlogsgeschiedenis is zeer verdrietig, maar moeten ook zeker verteld worden…

Mentaal gezondheidsprogramma: Open up met Vincent

Vincent van Gogh was eigenlijk zijn tijd ver vooruit als het om zijn mentale gezondheid ging. Hij stak namelijk niet onder stoelen of banken dat hij geregeld mentaal zwaar in de knoop zat. Hij schreef erover met zijn broer Theo en ging er zelfs voor naar een instituut. Schilderen hield hem op de been. Het mentale gezondheidsprogramma Open up met Vincent wil graag jongeren (en iedereen) een hand reiken om ook te praten over hun mentale gezondheid.

Museumnieuws met wielrenners, ruimte, foto’s, kinderkunst en meer

Heb jij zin in een bezoekje aan het museum? Er zijn weer veel verschillende voorjaarstentoonstellingen om van te genieten, verdeeld over het land. Maar er is ook nieuws over de Vuelta en Huis Doorn, stond er een vliegende auto bij Aviodrome en exposeren kinderen hun kunst in Zandvoort.

Uitgelicht | 15 jaar Miniworld Rotterdam

Waar Rotterdam groots in is, komt allemaal samen in de miniwereld van Miniworld Rotterdam. En dat al 15 jaar! Het uitje is dit jaar jarig. Laten we samen in de geschiedenis van Miniworld Rotterdam duiken en ontdek hoe mooi deze havenstad is – ook in het klein.

Dier van de Maand Maleise Beer

Ik hou van beren. En de Maleise beer vormt daarop geen uitzondering. Wat een leuke, mooie beren zijn dat met hun zwarte vacht en blonde accenten. Deze maand vertel ik je graag meer over deze bijzondere beertjes en natuurlijk ook waar je ze kan bewonderen.

ARTIS Het Groote Museum: ontdek de verbinding tussen jou en de wereld

Bijzonder. Dat was mijn preview van Het Groote Museum van ARTIS opgesomd in één woord. Het is een bijzonder museum, vol grote vragen waar je al dan niet antwoord op krijgt. Maar een ding is zeker; je zal anders tegen de wereld en wellicht jezelf aankijken na een bezoek.

Genieten van Vlindertuinen

Er zijn in Nederland verschillende gespecialiseerde tropische vlindertuinen om te bezoeken. Daarnaast kun je genieten van vlindertuinen in dierenparken en van zogeheten Heemtuinen waar je vlinders uit Nederland kan bewonderen. Vlinders zijn prachtig om naar te kijken en daarom gaat Genieten van… deze maand over de vlindertuin.

Hond Gezond Lichaamstaal van je hond

Als je goed naar je hond kijkt, dan leer je vanzelf wat hij of zij je wil vertellen. En dat je hond veel te vertellen heeft, staat als een paal boven water. De lichaamstaal van je hond begrijpen is heel belangrijk. Dat geldt ook voor al zijn of haar piepjes, snuifjes, snufjes en blafjes.

Goed en kleurrijk seizoen voor Keukenhof

O wat was het weer een heerlijk seizoen in Keukenhof. Ik zelf heb drie keer van het park mogen genieten en prachtige foto’s gemaakt van alle kleuren. Geniet in dit artikel nog even mee, ook van de laatste Keukenhof nieuwtjes.

Stadsbeeld Truus van Lier

Afgelopen april is het beeldje van verzetsheldin Truus van Lier onthuld. Ze staat in Utrecht vlakbij de plek waar zij geschiedenis schreef. Het standbeeld staat er net, maar ze verdient het voetlicht van de rubriek Stadsbeeld dubbel en dwars.

Goed Doel Vlinderstichting

We hebben meer bloemen nodig. En planten waarop vlinders eieren leggen, zodat rupsen ze kunnen eten. We hebben namelijk ook meer vlinders nodig. En niet alleen in je buik. Vlinders zijn belangrijk voor de biodiversiteit in Nederland. De Vlinderstichting zet zich in voor behoud van vlinders en vergroten van hun leefgebied.

Floriade Expo 2022: tuinbouwinnovaties, cultuur en natuur

De Floriade Expo 2022 is in volle gang! Aan het Weerwater in Almere geniet je volop van muziek, voorstellingen, beelden, de natuur en natuurlijk de innovaties die in eigen land en in het buitenland worden gedaan op het gebied van tuinbouw. Kom ook ideeën op doen en geniet van de Floriade.

Schrijfcoachtip: Kunst beschrijven

Het beschrijven van wat je hoofdpersonen om zich heen zien, kan nog een hele kunst zijn. Vooral wanneer schilderijen en beeldhouwwerken een onderdeel vormen van je verhaal. Misschien is je hoofdpersoon wel suppoost in een museum of maakt hij of zij zelf kunst.

Dagje uit? Vergeet je zonbescherming niet!

Vandaag zal je het niet echt nodig gehad hebben, maar als de zon hoog aan de hemel staat, ligt zonverbranding toch op de loer. In dit artikel vertel ik je op een voor mij oude vertrouwde manier meer over huidtypes en zonbeschermingsfactors.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.