woensdag 18 mei 2022

Goed en kleurrijk seizoen voor Keukenhof

Keukenhof in Lisse sloot afgelopen zondag 15 mei de poorten. Het seizoen voor het lentepark zat er weer op. Keukenhof kijkt terug op een succesvol seizoen. Het park had namelijk niet verwacht om 1,1 miljoen bezoekers te mogen ontvangen uit meer dan 100 landen. De bezoekers waardeerden de bloemententoonstelling met een 8,8! En dat na twee jaar dicht te zijn geweest door zeer bekende omstandigheden. Het was ook weer schitterend en heerlijk om lekker rond te wandelen door het prachtige lentepark. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

1,1 miljoen bezoekers

De miljoenste bezoeker wandelde overigens op 8 mei rond het middaguur door de poorten van Keukenhof. Dat was een week voordat het park weer ging sluiten. Hierdoor steeg het gemiddeld aantal bezoekers per dag naar 22.000. Keukenhof had niet verwacht om zoveel bezoekers te mogen ontvangen. Wellicht ook omdat het park werkte met toegangstijden tot het park om zo de doorstroom bij de entree te vergroten.



Lang op kleur

Het weer speelde natuurlijk ook een grote rol in de toestroom van bezoekers. Tijdens de Paasdagen was het weer zo prachtig, dat er geen tijdslot meer voorhanden was om het park te bezoeken. Vanaf de opening was Keukenhof overigens al mooi op kleur, dankzij het warmere weer. Gelukkig bleef de nachttemperatuur laag, zodat bezoekers tot aan de laatste dag van een park vol kleuren konden genieten. Dat gold ook voor de omgeving, want de Bollenstreek en zijn bloeiende velden zorgden overigens ook voor veel bekijks!



Nog meer leuke cijfers

Wat opviel is dat het toerisme naar Nederland zich veel sneller herstelt dan eigenlijk werd verwacht. Een kwart van de bezoekers kwamen uit Nederland (dat is meer dan in 2019). Vervolgens kwamen de meeste bezoekers dit jaar uit Duitsland, Amerika, Frankrijk en Groot-BrittanniĆ«. Het aantal bezoekers uit China en India is door reisbeperkingen flink gedaald, aldus Keukenhof. Ook het aantal reizigers dat met het openbaar vervoer kwam is licht gedaald. Het aantal bezoekers wat met een touringcar naar het park kwam is ten opzichte van 2019 gehalveerd. Als gevolg hiervan kwamen er meer mensen met de auto naar het park, maar dankzij het werken met tijdsloten leverde dit nagenoeg geen verkeersproblemen op in de Bollenstreek. De foto’s en video’s die het bloemenpark deelde op social media werden ook weer goed bekeken. Kortom, het was een top seizoen!



Drie keer op bezoek bij de tulpen

Als het lente wordt, dan begint het bij mij al te kriebelen dat Keukenhof weer open gaat voor bezoek. Ik word zo blij van al die kleuren en tulpen hebben een emotionele waarde voor mij. Ik wil mij daar dan echt helemaal in onderdompelen! Om de pracht van de lente het hele seizoen te kunnen beleven, bezoek ik meerdere keren het park. Dit jaar was ik er op de openingsdag (24 maart), ging ik een maand later nog eens kijken (13 april) en ben ik in de slotweek ook nog even gaan kijken (11 mei), waarvan je de foto’s in dit artikel dus terugziet. Iedere keer lag het er schitterend bij en kon je zowel buiten als binnen genieten van al dat moois wat er in de Bollenstreek gekweekt wordt. Tulpen, narcissen, hyacinten, blauwe en witte druifjes en nog veel meer bloemenpracht. Ik kan nu al niet wachten op Keukenhof 2023! Als jij dat ook niet kan, Keukenhof zal de deuren weer openen op 23 maart en is dan gedurende 8 weken tot en met 14 mei om de pracht en praal van de lente te laten zien.





Keukenhof.nl
Writing Berries archief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.