maandag 16 mei 2022

Hond Gezond Lichaamstaal van je hond

Ooit vroeg mijn neefje (toen hij nog klein was) aan mij of ik met dieren kon praten. Toen ik hem vroeg waarom hij dat dacht zei hij: ‘Omdat je precies weet dat Bassie moet plassen.’ Bassie is de naam van mijn vorige hondje en ja, ik wist dat inderdaad precies. Ik kende Bassie zijn piepjes, snuifjes, snufjes en blafjes als geen ander en kon op die manier dus met hem communiceren. Na 10 jaar ken ik overigens ook alle piepjes, snuifjes, snufjes en blafjes van mijn huidige hondje. Ik ken de verschillende staartkwispels, wenkbrauwliftjes, knipoogjes en pootbeweginkjes overigens ook. Door te observeren, herken je de taal van je hond het beste. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Observeren

Door je hond te observeren kun je de basisgedragingen van je hond het beste ontdekken. Op de website van Royal Canin worden er veel voorbeelden gegeven waar je op moet letten als je voor het eerst een hond toevoegt aan je gezin. Deze voorbeelden zijn goed uitgelegd en je krijgt tips over hoe je goed gedrag beloont. Daarnaast is het gewoon goed om naar je hond te kijken. Wat doet hij in rust? Hoe reageert hij op een speeltje? Of als je thuis komt? Gedraagt je hond zich angstig als je de stofzuiger pakt of juist agressief? En hoe laat je hond zien dat hij wil eten of uit moet? Iedere hond is anders en zal dus een ander piepje, kwispeltje, blafje of snuifje hebben om iets duidelijk aan je te maken. Bovendien versterk je je band aanzienlijk als je je hond begrijpt.

En lees een boek

Om in je hoofd van je hond te kunnen kruipen en te ontdekken wat hij wil, is het ook goed om het nieuwe boek van Louise Glazebrook te lezen. In dit boek laat ze je ontdekken hoe je hond met je communiceert en leer je actief meer over je wat er in je hond omgaat en wat hij te zeggen heeft. Het boek heet ‘Het boek waarvan je hond wil dat je het leest’ en alles komt er in voorbij, zelfs het kiezen van de juiste hond voor jou. Maar ook eten, speeltjes, raskenmerken en veel voorkomende gedragsproblemen (en hoe je daar dan weer mee om moet gaan). Het boek verschijnt op 24 mei, maar is al voor te bestellen bij de betere boekhandel en via de uitgeverij: UitgeverijBalans.nl. Louise Glazebrook is een gedragsspecialist en hondentrainer. Ze laat zelfs op televisie vaak zien hoe je je trouwe viervoeter beter leert te begrijpen. Het leuke van het boek is vooral dat ze zich richt op jou als hondenbaasje of -vrouwtje en niet per se op de hond. Hierdoor leer jij gewoon meer van je hond en zal je een gelukkige band voor het leven met hem of haar opbouwen. Het boek wordt uitgebracht als paperback, is 304 pagina’s en heeft adviesprijs € 23,99. (foto: Uitgeverij Balans)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.