donderdag 30 september 2021

Writing Berries Maandoverzicht September 2021

Het is alweer de laatste dag van september! De maand die zo heerlijk zomers begon en gaandeweg steeds herfstiger wordt. Nu de natuur zich opmaakt voor de herfst, merk je ook dat het weer eerder donker is. Heerlijk om ’s avonds al wat vroeger in je favoriete hoekje van de bank te kruipen met een kop thee of koffie, dekentje erbij en lekker kijken naar je favoriete films of series. En weet je wat ook fijn is? Met een goed boek of een tof tijdschrift in dat hoekje te kruipen. Natuurlijk biedt dit maandoverzicht ook genoeg leesvoer om de donkere avonden door te komen. Ik wens je veel leesplezier en een heel mooie oktober toe! (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Mijn zomerse dagje uit herinneringen

Ik hou ervan om in de zomer verschillende uitjes te bezoeken. Lekker met die camera op pad naar zee of juist naar de dierentuin. Even buurten in een museum en daarna op de fiets door een natuurgebied crossen. Ik hou ervan. September is daarom ideaal om jullie nog even mee te nemen naar mijn zomerse dagjes uit.

Museumnieuws: Open Monumenten dagen & nieuwe tentoonstellingen

September is net begonnen en de Open Monumenten dagen staan voor de deur. Daar gaat deze Museumnieuws onder meer over, want daarnaast zijn er ook weer nieuwe tentoonstellingen om naar uit te kijken.

Catharijneconvent zoekt uit: Wie was Maria Magdalena?

Maria Magdalena is een van de belangrijkste vrouwen uit de geschiedenis. Maar wie was zij nu eigenlijk? Was zij de apostel der apostelen of een gevallen vrouw die dankzij Jezus haar zondes kon vergeten? In Museum Catharijneconvent wordt haar verhaal uiteen gezet en dat zet je als bezoeker zeker aan het denken.

Dier van de Maand Afrikaanse Wilde Hond

Eén van mijn lievelingsdieren is de Afrikaanse Wilde Hond. Een schitterend gevlekt familiedier wat het liefst in grote groepen samenleeft. Ze komen alleen voor in Afrika (en wonen in enkele Nederlandse dierentuinen) waar ze helaas behoren tot een bedreigde diersoort. Leer meer over deze mooie dieren in deze aflevering van Dier van de Maand.

Corona update: dag 1,5m, hallo coronatoegangsbewijs

Er zijn nieuwe versoepelingen aangekondigd! Dat klinkt toch heerlijk: versoepelingen. Maar versoepelingen van coronamaatregelen leveren vaak ook weer nieuwe leefregels en coronamaatregelen op. Ik zet ze daarom voor je op een rijtje.

Genieten van Museum Catharijneconvent

Aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht ligt een prachtige kerk met daarnaast in het oude klooster een bijzonder – en bijzonder mooi – museum, genaamd Museum Catharijneconvent. In dit museum leer je meer over religieuze objecten, iconen en verhalen.

Museumnieuws met nieuwe aanwinsten Canon netwerk, tentoonstellingen en meer

Het nieuwe culturele seizoen staat voor de deur en dat betekent dat de musea weer veel mooie tentoonstellingen voor je hebben samengesteld. In deze Museumnieuws kom je er heel veel tegen om vast inspiratie op te doen voor een volgend uitje.

Hond Gezond 5 tips lekker wandelen

Nazomers en herfst vormen het perfecte decor voor een heerlijke wandeling of fietstocht met je hond. En met deze vijf toffe tips wordt het samen wandelen in de buitenlucht nog leuker. O en vergeet natuurlijk je camera niet, want zo mooi decor levert altijd mooie plaatjes op.

Dagje uit? Dit verandert er qua coronaregels!

Op zaterdag 25 september werd ineens de 1,5 meter losgelaten. Dat heeft weer gevolgen voor dagjes uit. Wat precies deze gevolgen zijn, heb ik in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je naar een pretpark, museum of dierentuin gaat.

Stadsbeeld Vier Beelden Stadspark Berg & Bos Apeldoorn

In het Stadspark Berg & Bos, vlakbij de ingang van Apenheul, spelen vier kinderen tussen de bomen op het gras. Ze spelen daar heel stilletjes. Bijzonder aan deze vier beeldjes is dat ze door twee verschillende kunstenaars zijn gemaakt.

Dierentuinnieuws uit de parken van Nederland

Heel veel geboortenieuws, dat bepaalt weer het Dierentuinnieuws. Dit keer zijn er zoveel nieuwtjes dat ik ze per park gegroepeerd heb. Lees mee over het nieuwe leven in de verschillende parken en natuurlijk over andere nieuwtjes.

Goed Doel Painted Dog Conservation

De Painted Dog Conservation is een stichting die zich actief inzet voor de Afrikaanse wilde hond. In Goed Doel lees je hoe ze ervoor zorgen dat de bedreigde dieren beter beschermd worden en wat zij tevens doen voor de lokale bevolking.

Het Scheepvaartmuseum presenteert: Willem van de Velde & Zoon

Willem van de Velde de Oude en Willem van de Velde de Jonge staan bekend om hun schitterende maritieme tekeningen en schilderijen. Maar ook als je deze vader en zoon niet kent, is de tentoonstelling in Het Scheepvaartmuseum een aanrader. Het verschil zit hem in de details bij deze werken. Ik mocht afgelopen dinsdag alvast een kijkje nemen.

Schrijfcoachtip Genres

Als je een verhaal gaat schrijven, denk je niet per se na over het genre waarin je schrijft. Maar gaandeweg is het goed om stil te staan welke genre je bedient. Want iedere verhaalsoort is gebonden aan eigen regels. In dit artikel zet ik verschillende genres even kort uiteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.