woensdag 22 september 2021

Dagje uit? Dit verandert er qua coronaregels!

Zaterdag is het zover! Dan wordt de anderhalvemeterregel opgeheven. Een gek idee na al die maanden afstand houden. Ook je dagje uit gaat er heel anders uitzien. Of misschien wel weer een stuk vertrouwder. Wat er precies gaat veranderen voor je dagje uit naar een museum, pretpark of dierentuin vind je natuurlijk op de website van een desbetreffend uitje. De grote lijnen heb ik alvast voor je uitgezocht, zodat je een beetje weet wat je te wachten staat vanaf aankomende zaterdag. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geen coronatoegangsbewijs nodig

Voor pretparken, dierentuinen en musea in Nederland heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Dit zijn doorstroomlocaties, waar je dus met zijn allen doorheen loopt. Daarom is het coronatoegangsbewijs niet nodig. Je hebt ook geen coronatoegangsbewijs nodig voor:
- zwembad;
- bibliotheek;
- park en natuur;
- zelf sporten;
- winkelen;
- gebedshuis.

Online tickets de norm

Bij veel dagjes uit blijft het aanschaffen van een online entreekaartje de norm. Hierbij hoef je soms geen, maar vaak nog wel een (ruimer) tijdslot te reserveren. Hoe dit werkt, lees je op de websites van de verschillende uitjes. Check die dus altijd voor je ergens heen gaat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Abonnees hoeven niet te reserveren

Bij veel dierenparken en pretparken is het niet meer nodig als abonnee om te reserveren voor je dagje uit na 25 september. Dat maakt spontaan naar je favoriete park gaan weer een stuk toegankelijker. Ik raad je wel aan om ook dit nog even te checken voor je gaat, want het ene park stelt dat al meteen in vanaf aankomende zaterdag, het andere park pas vanaf 1 oktober aanstaande.

Niet meer reserveren voor het museum

Ook musea laten het reserveren voor een bezoek grotendeels los. Een deel van de musea kan nog wel vragen om van te voren te reserveren. Kijk daarom altijd op de website van je favoriete museum om te zien wat de lokale regels zijn.

Horeca & je dagje uit

Het enige wat wellicht wat verwarrend kan zijn, is de horeca op je dagje uit. Bij afhaalhoreca hoef je namelijk geen QR-code te laten zien vanuit het coronatoegangsbewijs. Echter… voor restaurants waar je gaat zitten weer wel. Het kan dus zo zijn dat je voor een bezoek aan dierentuin, pretpark en museum voor de toegang géén coronatoegangsbewijs nodig hebt, maar voor de horeca wel, als het een restaurant betreft. Het is dus goed om jezelf ook hiervan van te voren op de hoogte te stellen door middel van een bezoekje aan de website. Dan weet je het namelijk zeker en kun je er altijd voor kiezen om zelf iets te eten en drinken mee te nemen – of niet.

Regels die blijven

Uiteraard zijn er nog wel een paar leefregels waaraan de dagjes uit je vragen te voldoen, te weten:
- was regelmatig je handen (ook de hygiënepunten blijven);
- blijf thuis bij klachten (en laat je testen, zo vraagt de Overheid);
- hoest en nies in je elleboog;
- hou rekening met elkaar en vol eventuele aanwijzingen van de medewerkers op.

Heb je vragen? Ga naar de website of social media pagina’s van je favoriete uitje. Hier vind je heel veel informatie over je favoriete dagje uit. Ik wens je vast veel plezier toe tijdens je dagje uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.