vrijdag 21 december 2018

Vrolijk muzikaal Kerstfeest in Museum Speelklok

Kerst en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zingen over het Kindeke Jezus, over hoe wonderschoon de dennenboom wel niet is en natuurlijk rijden we naar huis voor Kerstmis. Er zijn rustige kerstliederen en natuurlijk liedjes die we allemaal uit volle borst meezingen (ahum…). En met Kerst mogen de voetjes ook van de vloer! Museum Speelklok te Utrecht verzorgd daarom iedere dag van de Kerstvakantie een speciale disco vol kerstliedjes. Maar dan wel als Silent Disco, zodat het geen overlast oplevert voor andere bezoekers. (foto: Museum Speelklok)

Kerst in het museum

Het vrolijkste museum van Nederland zal tijdens de Kerstvakantie (22 december 2018 tot en met 6 januari 2019) gehuld zijn in kerstsferen. Er zijn versieringen aangebracht en tijdens de rondleidingen zullen de verschillende speelklokken en draaiorgels Kerstliedjes ten gehore brengen. Dansen en meezingen mag natuurlijk, want daar is het museum toch ook voor? De mooiste Kerstplaten, rollen en boeken komen voorbij. Ook de zelfspelende Kerstboom doet weer zijn uiterste best om de bezoekers te vermaken.

Voetjes van de vloer in de Silent Disco

Neem ook zeker de kinderen mee naar dit gezellige museum boordevol muziek en maak er in de Silent Disco een echt feest van. De jonge bezoekers mogen met een koptelefoon op lekker dansen en zich helemaal uitleven op de dansvloer. Liedjes als ‘Niets is Cooler dan Kerstmis’, ‘Let it Go’ van Frozen en ‘Rudolph the Rednosed Reindeer’ ontbreken zeker niet in de mix. De Silent Disco is onderdeel van de Robots Love Music tentoonstelling en is iedere dag geopend tussen 11:00 en 16:00 uur.

Handige informatie

Museum Speelklok is gevestigd in de Buurkerk aan de Steenweg te Utrecht. Het ligt op steenworp afstand van de Dom in de binnenstad. Voor tickets en openingstijden kijk je op museumspeelklok.nl.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.