donderdag 6 december 2018

Magische winteravonden in de dierentuin

In het donker naar de dierentuin, dat is best spannend. Zouden de tijgers nog wakker zijn? Liggen de chimpansees al in hun opgemaakte nestje? En worden de uilen soms actief nu de avonden eerder beginnen? Overdag is het al leuk om in de dierentuin te zijn, maar nu de avonden al vroeg vallen, is zo een bezoek nog specialer. Helemaal omdat veel dierenparken extra sfeervolle verlichting hebben opgehangen. Sommige tuinen hebben zelfs vuurkorven en gezellige kraampjes waar je winterse lekkernijen haalt. Er valt de komende tijd heel veel moois te beleven. Een paar van deze sfeervolle uitjes vind je hier ter inspiratie. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Warme Winterweken in DierenPark Amersfoort

Fonkelende lichtjes verlichten de weg door DierenPark Amersfoort de komende winterweken. In de Kerstvakantie (dat is al bijna, want die begint op 22 december) is het volop genieten van Kerstbomen en sneeuw in het park. Er komt een glijbaan om vanaf te sleeën, extra kraampjes verkopen warme chocolademelk en het Woud wordt een Magisch Winterwoud. Van 27 tot en met 30 december blijft de Amersfoortse dierentuin zelfs langer open voor de Warme Winteravonden. Knappend haardvuur, eettentjes en muziek maken het avondbezoek nog specialer. O en blijf ook zeker even staan bij de winterillusies!
Voor meer informatie en tickets kijk je op DierenParkAmersfoort.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

WinterDroom in Orchideeën Hoeve

Wil je nu al genieten van een feeëriek verlichte omgeving en speelse dieren? Dat kan. Vanaf morgen (7 december) start namelijk het winterspektakel in de Orchideeën Hoeve: WinterDroom. 34 jaar geleden werden de paden verlicht met kaarsen, nu is het een van de grootste indoor kerstspektakels van Nederland. WinterDroom bevat een gratis toegankelijke Kerstmarkt die tot en met 23 december te bezoeken is. In het park zijn dan ook koren en livemuziek te beluisteren. Dit jaar komt natuurlijk de Kerstman langs en is er een speciale expositie genaamd Arts of Nature waarbij 40 natuursculpturen tentoon worden gesteld. Uiteraard zijn de Kaarsjesavonden ook van de partij. Op tien avonden worden om 5 uur ’s middags duizenden kaarsjes en lichtjes aangestoken. De Kaarsjesavonden vinden plaats op 8 & 9, 13 tot en met 16 en 20 tot en met 23 december.
Voor meer informatie en tickets kijk je op Orchideeenhoeve.nl. (foto: Orchideeën Hoeve)

WILDNights in WILDLANDS

Is dat het Noorderlicht of toch een van de spectaculaire lichtillusies die je tijdens WILDnights in WILDLANDS tegenkomt de komende Kerstvakantie? Van 22 december tot en met 6 januari 2019 blijft het dierenpark lekker lang open – dus ook in de avonduren. In het donker is de wereld anders, de dieren gedragen zich anders en de lichtshows maken het extra magisch in Jungola, Serenga en Nortica. Ja, je mag tijdens deze derde editie zelfs een ritje maken in achtbaan Tweestryd – als je durft tenminste. En in de Nijlpaardenpoel kun je een prachtige waterorgelshow verwachten. De nijlpaarden zitten toch lekker binnen in de stal, dus die vinden dat wel prima. Uiteraard zijn er gezellige foodtrucks met winterse lekkernijen en worden de avonden met een prachtige eindshow afgesloten. WILDnights start om 5 uur ’s middags en eindigen om 9 uur ’s avonds.
Voor meer informatie en tickets kijk je op WILDnights.nl. (foto: WILDLANDS)

2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.