vrijdag 14 december 2018

Lekker spelen in het nijntje wintermuseum

In het hart van Utrecht ligt recht tegenover het Centraal Museum het leukste museum voor de kleintjes: het nijntje museum. Hier ontdekken kinderen tussen de 2 en 6 jaar van alles over de wereld. Ze spelen verstoppertje in de dierentuin, gaan op bezoek op de kinderboerderij, leren spelenderwijs over verkeersborden in de verkeerstuin en nog veel meer. Nu de wintertijd is aangebroken is het winter in het nijntje museum. En dat merk je! Iedere speelruimte heeft een bijpassend winterthema gekregen. Kinderen en hun ouders, grootouders of andere begeleiders genieten nu dus van het nijntje wintermuseum. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – nijntje wintermuseum)

Winterse sferen

Het nijntje wintermuseum biedt allerlei leuke activiteiten voor de kleintjes die met de winter te maken hebben. Zo zijn er ski’s, maken ze een ritje op de slee, is er een kerststal in Dick Bruna stijl en nog veel meer. Het hele museum is versierd, er vallen sneeuwvlokken langs de ramen en nijntje en haar vriendjes hebben een warme muts op gezet of een sjaal omgedaan. In iedere thema ruimte is er een ander winterthema, waardoor het iedere keer weer heel nieuw en verrassend is. Overal klinkt muziek, er zijn lichtjes en gezelligheid.

Projectie ‘hier woont nijntje’

De witte gevel van het nijntje wintermuseum leent zich ook dit jaar weer voor een bijzondere projectie genaamd ‘hier woont nijntje’. In deze magische voorstelling valt er sneeuw over de gevel die zich ophoopt op het raamkozijn, nijntje opent de voordeur, boris beer zijn vlieger komt voorbij en er is nog veel meer te zien. De animatie speelt iedere avond van 17:15 uur tot en met 23:00 uur.

Lekker spelen in de wereld van nijntje

Kinderen zijn dol op nijntje en het nijntje museum biedt ze een heerlijke plek binnen waar ze eindeloos kunnen spelen met nijntje en haar vriendjes. Het museum straalt een en al vrolijkheid uit en de themakamers bieden spelenderwijs leuke informatie aan kleine en grote kinderen. Ook voor ouders, grootouders, tantes, ooms en andere volwassenen is het een zeer leuk museum om eens binnen te kijken.

Handige informatie

Het nijntje wintermuseum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. De winterse sferen zijn tot en met 27 januari 2019 te beleven. Op eerste kerstdag en op 1 januari is het museum gesloten. Het nijntje wintermuseum heeft de normale entreeprijzen (museumjaarkaart gratis). Let wel: het kan erg druk zijn, vooral in de vakantie. Zorg dus dat je online een plekje reserveert. Dat doe je via nijntjemuseum.nl/wintermuseum. Hier vind je ook meer informatie over het museum zelf.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.