vrijdag 3 maart 2017

De top 3 Leukste uitjes van Limburg

Het is alweer een tijdje geleden dat ik tijdens de Vakantiebeurs Vakdag aanwezig was bij de uitreiking van het Leukste Uitje van Nederland. Tijdens de ceremonie werden natuurlijk ook de leukste uitjes van de provincie Limburg in het zonnetje gezet. Limburg heeft veel historie en natuur. En in deze top 3 worden die ook vaak gecombineerd. De top 3 van Limburg levert geen verrassingen op. Alleen hebben de nummers 2 en 3 van vorig jaar dit jaar stuivertje gewisseld. De top 3 van Limburg, zoals gekozen door de leden van de ANWB, luidt:

1. Kasteeltuinen Arcen
De winnaar van het Leukste Uitje van Limburg is, net als vorig jaar, Kasteeltuinen Arcen. Het kasteel vormt het decor voor romantische picknicks, plezierige familieuitjes en mooie wandelingen. Vooral de bijzondere tuinen rondom het kasteel bieden heel veel ruimte voor een mooie dag in de natuur. Iedere tuin rondom het kasteel is anders. Geniet van het Rosarium, de Water- en Beeldentuin of de prachtige thematuinen in De Vallei. Ga eens mee op een rondleiding door en om het kasteel en strijk neer in het restaurant of op het terras voor een heerlijk ontbijt, lunch, brunch of picknick. Dat wordt puur genieten. (foto: Kasteeltuinen Arcen)

2. De Miljoenenlijn
Vorig jaar nog nummer 3 en dit jaar gestegen naar de tweede plek: De Miljoenenlijn. De Miljoenenlijn is het langste museum van de provincie Limburg: het is namelijk een trein. Stap in de Stoom- of Dieseltrein en maak een prachtige rit door het Zuid-Limburge Heuvelland. De nostalgie spat ervan af en je ontdekt niet alleen prachtige verhalen over De Miljoenenlijn, maar ook over het landschap waar de trein doorheen tuft. Dat is genieten voor jong en oud. (foto: De Miljoenenlijn)

3. Kasteelpark Born
Een plekje gedaald, maar nog altijd even prachtig is Kasteelpark Born. Dit gezellige dierenpark is gelegen in een prachtige kasteeltuin. Je komt er allerlei mooie (bos)dieren tegen, waaronder uilen, wasberen en lynxen. Middenin het park ligt een grote speeltuin waar kinderen zelf de beest uit kunnen hangen. Langs de speeltuin is een met terras waar je van een kopje koffie kan genieten met wat lekkers, uiteraard. Het park heeft een historische, gezellige sfeer, die zeker bijdraagt aan een heerlijke dag in dit dierenpark. (foto: Kasteelpark Born)


De winnaars van de provincie Limburg met Stella Goemans en de hoofddirecteur van de ANWB Frits van Bruggen

Dagje uit in Limburg
Naast deze drie uitjes heeft Limburg natuurlijk nog veel meer te bieden. Je kunt de top 3 en de andere uitjes gemakkelijk terugvinden op LandvanANWB.nl. Hier vind je ook leuke kortingen op deze en andere dagjes uit in Nederland. Zo wordt een dagje uit nog leuker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.