donderdag 9 maart 2017

De top 3 Leukste Uitjes van Noord-Brabant

Het leven is goed, in het Brabantse land! Een zeer gezellige en grote provincie in het zuiden van Nederland waar je op en top geniet van prachtige natuurgebieden, interessante musea, gezellige steden en topattracties. Van de top 3 van vorig jaar bleef er slechts eentje over in de top 3 van dit jaar. Zo bleek tenminste toen de prijzen werden verdeeld tijdens de uitreiking van Het Leukste Uitje van Nederland in de Jaarbeurs, afgelopen januari. Nieuwsgierig wie deze nieuwkomers zijn? Lees dan maar snel verder.

1. Museum Klok & Peel
Vorig jaar nog op nummer 2, dit jaar gestegen naar de eerste plaats: Museum Klok & Peel. Dit museum neemt je mee door het gebied De Peel, waar dwaallichtjes dansen door de witte wijven en waar weerwolven op de loer liggen… Alle volkslegendes worden getoond en geven een beeld van de mysterieuze kant van De Peel. Daarnaast biedt het museum een grote collectie bijzondere klokken en vondsten uit de omgeving, zoals een mammoet skelet. (foto: Museum Klok & Peel)

2. Philips Museum
Philips is een van de meest toonaangevende Nederlandse bedrijven wanneer het gaat om electronica en de ontwikkeling van de lamp. Deze rijke historie is samengebracht in het interactieve Philips Museum leer je niet alleen over de geschiedenis en innovaties van Philips, maar ga je ook zelf aan de slag. Met een tablet speel je een interactief familiespel, je ontdekt de wereld van de elektriciteit en verlichting, maar ook mogen kinderen zelf bouwen en ervaren hoe apparaten werken. En natuurlijk breng je een bezoek aan het Lampenmaakstertje. (foto: Philips Museum)

3. Oorlogsmuseum Overloon
Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er in Noord-Brabant veel strijd geleverd tegen de bezetter. De geschiedenis van de omgeving en de effecten van de oorlog op het land is samengebracht in een informatief en educatief museum, namelijk het Oorlogsmuseum Overloon. Het museum heeft een vaste collectie met onder meer een tank. Er zijn verschillende thematische exposities, zoals de Slag om Overloon, de Ontsnapping uit Duinkerken en D-Day. Het is heel indrukwekkend om met een rondleiding het slagveld te betreden. Lees de verhalen en ervaar de geschiedenis! Overigens is je hondje bij dit museum ook van harte welkom. (foto: Oorlogsmuseum Overloon)


De winnaars van Noord-Brabant met hoofddirecteur van de ANWB Frits van Bruggen en Stella Goemans.

Een dagje uit in Noord-Brabant begint bij het Land van ANWB
Heb je zin in een dagje uit in Noord-Brabant? Kijk dan eens voor leuke aanbiedingen voor deze en andere Brabantse uitjes op LandvanANWB.nl. Laat je inspireren en ga wellicht zelfs een weekendje weg. ANWB leden profiteren zo altijd van leuke kortingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.