vrijdag 24 maart 2017

Op vakantie: Holland boven Amsterdam

Noord-Holland is voor velen gewoon Amsterdam. Maar boven Amsterdam is er nog veel meer te beleven. Helemaal als je houdt van pittoreske stadjes en prachtige stukken natuur. Enkhuizen bijvoorbeeld of Alkmaar. En wat dacht je van de prachtige bloembollenvelden bij Julianadorp. Of ga mee naar de kust van de Noordzee of geniet van het IJsselmeer. Er is zoveel meer te beleven. Dankzij het samenwerkingsverband van verschillende VVV’s, horeca en uitjes is Holland Boven Amsterdam ontstaan. En via Holland Boven Amsterdam ontdek je de leukste dagjes uit en vakanties in dit prachtige gebied. Dus wat wordt het? Een dagje in Petten aan de Noordzee, genieten van het mooie Schagen of een bezoek aan de tulpenvelden? (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Noordzee vanaf Julianadorp 2009)

Oostkust
Wanneer je op een dag wilt rondtoeren door Noord-Holland boven Amsterdam, dan heb je aan 40 minuten genoeg om van de Noordzee naar het IJsselmeer te rijden met de auto. Toch is het aan te raden om vooral de tijd te nemen om alle prachtige delen van dit gedeelte van Noord-Holland tot je te nemen. Je kan er wel een paar weken vakantie houden en nog niet alles gezien hebben. Langs het Markermeer bijvoorbeeld liggen de pittoreske vissersdorpjes Durgerdam, Uitdam (met strand), Monnickendam en Volendam. Pak vanuit Volendam de boot en bezoek het eiland Marken met haar vuurtoren en authentieke klompenmakerij. Ga verder naar boven en bezoek in de neus van de hondenkop Enkhuizen met het Sprookjeswonderland en geweldige Zuiderzeemuseum. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Zuiderzeemuseum 2015)

Westkust
De westkust van Holland boven Amsterdam kenmerkt zich vooral door de leuke badplaatsen en kilometers zandstrand. Onderaan bij Beverwijk start het al bij Wijk aan Zee en het eindigt helemaal in de kop van Noord-Holland bij Den Helder. Ieder badplaatsje heeft zijn eigen charme en vooral gezellige horeca aan het strand. Je kan er wel uren genieten van de zon, de wind en de zee. Ook als het geen zomer is, is het heerlijk om langs de kust te wandelen, te vliegeren of te fietsen. Bezoek bijvoorbeeld Egmond aan Zee of fiets van Petten via Callantsoog naar Julianadorp of zelfs Den Helder. Het is er echt prachtig. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Castricum aan Zee 2013)

Veel te zien en te doen
In het hart van Holland boven Amsterdam ligt de Beemster, bekend van de beroemde Beemsterkaas. Bezoek hier eens een boerderij en geniet van het landschap. Door de hele provincie heen zijn er in de lente uitgestrekte bloemenvelden vol gekleurde tulpen te bezichtigen. Pak de fiets en doe eens een rond door de bollenstreek. Dat is puur genieten. Bezoek de Kaasmarkt en het Stedelijk Museum in Alkmaar of ga naar Anna Paulowna en bezoek Landgoed Hoenderdaell. En ook een echte bezienswaardigheid is de oude stoomtrein die rijdt tussen Hoorn en Medemblik… Er is zoveel te beleven in Holland boven Amsterdam dat ik je kan aanraden om de website te bezoeken en je te laten verleiden door het prachtige Holland en al haar bezienswaardigheden! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Landgoed Hoenderdaell 2016)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.