donderdag 30 maart 2017

De top 3 Leukste Uitjes van Flevoland

Er zijn nog drie afleveringen te gaan van ‘De top 3 Leukste Uitjes van…’ na aanleiding van de uitreiking van de prijzen voor de Leukste Uitjes van Nederland. Deze week gaan we naar de jongste provincie van Nederland: Flevoland. De provincie heeft prachtige natuurgebieden, groene weilanden en veel water. Ook is er veel ruimte voor het opzetten van uitjes met grote bezienswaardigheden. Geen wonder dat deze drie uitjes in de prijzen zijn gevallen!

1. Orchideeën Hoeve
De onbetwiste nummer 1 van de provincie Flevoland volgens de leden van de ANWB is Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Vorig jaar opende hier de prachtige, sprookjesachtige Zwevende bloementuin en ook dit jaar staan er nog wat leuke nieuwtjes op stapel. De Hoeve huisvest tientallen prachtige orchideeënsoorten en andere tropische bloemen. Kom aapjes spotten in het junglegedeelte, voer Lori’s in de Lori Tuin en geniet van de vlinders in de Vlinder Vallei. Een dagje uit naar de Orchideeën Hoeve is leuk voor jong en oud. In de winkel kun je orchideeën, planten, souvenirs en andere toebehoren kopen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Orchideeën Hoeve oktober 2016)

2. Bataviawerf
Rotsvast op nummer 2 (net als vorig jaar) vinden we de historische Bataviawerf. Aan deze werf ligt het geheel met de hand nagebouwde VOC schip de Batavia. De vaklieden op de werf zijn bezig met het bouwen van de replica van het admiraalsschip van Michiel de Ruyter De 7 Provinciën. De werf en de werkplaats zijn te bezoeken, evenals het schip. Ga ook zeker met een rondleiding mee om zo nog meer te weten te komen over het schip, de bouwers en de historie van de Gouden Eeuw. (foto: Bataviawerf)

3. Aviodrome
De nummer 3 van Flevoland wordt gevormd door Aviodrome, het luchtvaart themapark. Bestuur zelf een vliegtuig tijdens een rondvlucht, leer hoe je in morse code moet seinen in de radiokamer en beleef het vliegen in het 4D filmtheater. Er staan ruim 100 oude en nieuwere toestellen op je te wachten om ontdekt te worden. Grote delen van het park zijn overdekt, want veel vliegtuigen staan binnen in een immense hangar. Dus ook als het wat minder goed weer is, is een dagje Aviodrome een aanrader. (foto: Aviodrome)


De winnaars van Flevoland samen met Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, en Stella Goemans

Een dagje uit in Flevoland met korting
De website LandvanANWB.nl staat boordevol leuke dagjes uit. De top 3 van Flevoland en alle andere genomineerden uitjes zijn hier terug te vinden. Soms zelfs met leuke aanbiedingen en kortingen voor ANWB leden. Breng daarom bij het plannen van een uitje ook zeker een bezoekje aan de website. Daar wordt het dagje uit nog leuker van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.