donderdag 23 maart 2017

De top 3 Leukste Uitjes van Utrecht

Als Utrechts meisje vind ik deze categorie altijd erg leuk en best wel spannend. Er staan in de top 10 van genomineerden altijd zoveel bekende uitjes dat ik het ieder uitje wel gun om de leukste van Utrecht te mogen zijn. De top 3 zijn stuk voor stuk pareltjes uit de provincie. Twee hiervan stonden vorig jaar ook in de top 3, de derde is ook geen onbekende als het gaat om de titel Leukste Uitje van Utrecht. Nieuwsgierig? Lees snel verder en je weet welke drie uitjes het leukste zijn van Utrecht, volgens de leden van de ANWB.

1. Waterlijn Rondvaarten Amersfoort
Een paar jaar geleden al de winnaar van de titel Leukste Uitje van Utrecht en dit jaar wederom: Waterlijn Rondvaarten Amersfoort. Deze geheel op vrijwilligers draaiende rondvaartmaatschappij biedt je een unieke kijk op de oude binnenstad van Amersfoort vanaf het water. Stap in een van de gezellige boten en luister naar de schipper wanneer deze je allerlei mooie verhalen vertelt over de stad van de Keientrekkers. Er worden ook geregeld gethematiseerde tochten georganiseerd. (foto: Waterlijn Rondvaarten Amersfoort)

2. Nationaal Militair Museum
Na twee jaar op rij uitgeroepen te zijn tot het Leukste Uitje van Utrecht is het Nationaal Militair Museum uit Soest dit jaar een plaatsje gezakt. Maar dat mocht zeker de pret niet drukken. Het museum neemt je mee op reis door de rijke militaire geschiedenis van Nederland. Aan de hand van een vaste tentoonstelling met onder meer gevechtsvliegtuigen en tanks leer je meer over defensie. Tijdens wisseltentoonstellingen worden ook belangrijke periodes van de Vaderlandse militaire geschiedenis uitgelicht. Zeer leuk voor jong en oud. (foto: Nationaal Militair Museum)

3. Botanische Tuinen
Vorig jaar op nummer 2 en dit jaar ook een plaatsje gezakt naar nummer 3 zijn de prachtige Botanische Tuinen gelegen op de Uithof, het terrein van de Universiteit van Utrecht. De Botanische Tuinen biedt verschillende tuinen met ieder een eigen thema en bijbehorende bloemen en planten. Zo is er een pittoreske Rotstuin, een gezellige Diertjestuin met vlinders en kikkers en een Ontdektuin. In de kassen bevinden zich bijzondere bloemen en planten die een beschermd klimaat nodig hebben om goed te kunnen gedijen. Naast educatieve programma’s over het plantenleven, kun je hier ook zeker genieten van een heerlijke wandeling tussen het groen. (foto: Botanische Tuinen)


De Utrechtse winnaars samen met Stella Goemans en hoofddirecteur van de ANWB Frits van Bruggen

Dagje uit in Utrecht begint bij de ANWB
Lekker een dagje uit in de provincie Utrecht begint bij de website van Land van ANWB. Hier vind je naast de bovenstaande top 3 namelijk nog veel meer leuke uitjes in Utrecht. Ook met leuke kortingen voor ANWB leden. Neem dus snel een kijkje en geniet van alles wat Utrecht als provincie te bieden heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.