maandag 20 maart 2017

25 maart: EARTH HOUR

Het is bijna weer zover: aankomende zaterdag vieren we over de gehele wereld weer Earth Hour. Om 20:30 lokale tijd doen we weer massaal het licht uit om te laten zien dat wij geven om Moeder Aarde. Een uur lang in het donker, zonder elektrische apparaten, is misschien niet zo veel om energie in te besparen. Dit uurtje is ook niet zozeer een massale energiebesparingsactie, maar een viering dat we wat willen doen tegen klimaatveranderingen. Heb je geen zin om alleen maar in het donker rond te hangen, dan kun je via earthhour.org zoeken naar leuke en spannende activiteiten in het donker bij jou in de buurt. Maak eens een boswandeling in het donker of ga met je lichtgevende gympies in een donkere danszaal met zijn allen op akoestische muziek dansen. Je kan via deze website ook nog steeds aangeven dat je meedoet aan Earth Hour. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Earth Hour: golfbeweging over de wereld
Earth Hour is ontstaan in Sydney, AustraliĆ« in 2007 en inmiddels zijn er meer dan 7.000 steden ter wereld die meedoen met Wereld Natuur Fonds en Earth Hour. Telkens om half 9 ’s avonds gaat een groot deel van een tijdzone op zwart. Dit vormt een golfbeweging over de aarde en dat is vooral goed te zien vanuit de ruimte.

Acties en activiteiten
Ieder jaar doe ik ook mee aan Earth Hour. Twee jaar geleden schreef ik bij kaarslicht in 1 uur een verhaal met als thema Earth Hour: 1 uur in het donker. Dit jaar ga ik iets anders creatiefs doen, maar daar houd ik jullie nog van op de hoogte. Doe jij mee met Earth Hour aankomende zaterdag 25 maart van 20:30 tot en met 21:30 lokale tijd en ga je iets ondernemen? Deel het dan via Facebook.

Fijne Earth Hour!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.