dinsdag 28 maart 2017

Geboortenieuws uit de dierentuin

Haal de beschuitjes met muisjes maar weer uit de kast, want de lente betekent nieuw leven. En de afgelopen weken kwamen er weer veel dieren ter wereld in de Nederlandse dierentuinen. Zo zag mini-ezeltje Toni het levenslicht onder toezicht van vele bezoekers in DierenPark Amersfoort en werd er afgelopen weekend in hetzelfde park een Aziatisch olifantje geboren. Beide dames en hun mama’s maken het goed en zijn te bezichtigen voor de bezoekers. (foto top: Berry de Nijs/Writing Berries)

Het mini-ezeltje een paar minuten na de geboorte (foto: Nicole Budde) en de kleine olifant uit DierenPark Amersfoort (foto: DierenPark Amersfoort)

In de Limburgse dierentuin GaiaZOO is vorige week een dwergnijlpaardje geboren. Belangstellenden zagen het dier ter wereld komen via de webcam. En in het vernieuwde ZooParc Overloon zag onlangs een reuzenmiereneter het levenslicht.

Dwergnijlpaardje in GaiaZOO (foto: GaiaZOO) en reuzenmiereneter baby in ZooParc Overloon (foto: ZooParc Overloon)

Met het mooie lente weer in het vooruitzicht is het een aanrader om de kleintjes eens te gaan bekijken. Maar… volg altijd de instructies op die bij het verblijf zijn aangebracht of van de medewerkers van het park. Jonge dieren en hun mama’s hebben rust nodig. Kom niet te dichtbij en maak foto’s zonder flits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.