woensdag 8 maart 2017

Dagje uit of op vakantie? Ga naar de mooie Achterhoek

Hou je van rust, ruimte en lange wandelingen of fietstochten maken tussen het groen? Dan is een dagje uit of vakantie in De Achterhoek zeker aan te raden. Doe eens een dagje Doesburg aan de IJssel, verblijf op een mooie camping, geniet met de kinderen van een overheerlijke pannenkoek bij Pannenkoekenhuys ’t Noorden in Aalten. Op de Vakdag van de Vakantiebeurs kon ik ook niet om de stand van De Achterhoek heen. En dat wilde ik ook niet, want zeg nu zelf de mascottes Lodewijk de Vos en Oehoe de Uil waren gewoon te gezellig. Net als de bruisende cultuur, prachtige natuur en leuke uitjes waar groot en klein van genieten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Stedentrip naar de Hanzesteden
Vakantie, lang of kort, of een stedentripje in eigen land is net zo leuk als een vakantie over de grens. Als je de mooiste en leukste plekjes maar weet te vinden. Hou je van de Vaderlandse geschiedenis? Bezoek dan eens de Hanzesteden in de Achterhoek. Kampen, Doetinchem, Doesburg en Zutphen zijn enkele van deze steden die de rijke historie van de Hanzetijd belichamen. De oude stadspoorten, de pittoreske kerken en vooral de parmante koopmanshuizen en oude zeilschepen nemen je mee terug in de tijd. Dit jaar geniet je van de Hanzedagen in Kampen van 15 tot en met 18 juni.


Historische Hanzesteden (foto: Achterhoek Toerisme)

Culturele uitstapjes
De Achterhoek kent ook vele interessante musea. Kasteel Ruurlo bijvoorbeeld of Museum MORE. Kinderen genieten vooral van het verhaal van het middeleeuwse jongetje Henric in Museum ’s Gravenhof in Zutphen. Of ga naar het speciale Kinderstadsmuseum in Doetinchem en in Almen geniet je bij Het Kamertheater van leuke kindertentoonstellingen.

Lekker spelen
In de Achterhoek geniet je van Doolhof Ruurlo, pannenkoekenboerderij en speeltuin Erve Brooks, knuffelen met ezels bij Ezelstal de Edelingen en papegaaien met de papegaaien in Hof van Eckberge. Kinderen zullen het in de Achterhoek zeer naar hun zin hebben. Op de website Kidsgeluk.nl staan alle geweldige uitjes voor de kinderen bij elkaar. Bij al deze uitjes kun je zomaar de nieuwe mascottes van Achterhoek Toerisme tegenkomen. Dus Lodewijk en Oehoe, maar ook Constantia de Ooievaar, Aaltje het Konijn en IJsbrand de IJsvogel. Dit zijn allemaal dieren die je overigens in het wild tijdens een wandeling of fietstocht in de natuur van de Achterhoek zomaar kan tegenkomen.


Vriendelijke dierenvriendjes (afbeelding: Achterhoek Toerisme)

Al bladerend door de Geluksgids 2017 en de folder van Kidsgeluk krijg ik eigenlijk zelf zin om een Hanzestad, museum of natuurgebied in de Achterhoek te gaan ontdekken! Ontdek zelf alle mooie schatten van deze streek op de website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.