vrijdag 17 maart 2017

De top 3 Leukste Uitjes van Zeeland

De verkiezing van de drie Leukste Uitjes van Zeeland is al zes jaar op rij gewonnen door Berkenhof’s Tropical Zoo. De grote vraag tijdens de uitreiking was natuurlijk: gaan ze voor het zevende jaar op rij met de eerste prijs vandoor. De provincie heeft natuurlijk nog veel meer mooie uitjes te bieden. En dat blijkt ook weer uit de samenstelling van deze bijzondere top 3 met de Leukste Uitjes van Zeeland. Ga mee naar Zeeland en geniet van de musea en het dierentuinuitje die samen de top 3 vormen van deze zuidelijke provincie.

1. Zeeuws Maritiem MuZEEum Vlissingen
De nieuwe nummer 1 van Zeeland is het Zeeuws Maritiem MuZEEum te Vlissingen. Dit museum zet in de vorm van diverse tentoonstellingen de schatten van Zeeland en Vlissingen in de spotlight. Zo is er een grote tentoonstelling over Michiel de Ruyter, de Zeeuwse zeeheld en strateeg, maar ook over Vlissingen in de Tweede Wereldoorlog, diverse archeologische vondsten en meer. Michiel de Ruyter, de Onderwaterschatten en geschiedenis van de Havens behoren tot de vaste collecties. Daarnaast zijn er verschillende wisseltentoonstellingen met altijd een eigen Zeeuws karakter. (foto: Zeeuws Maritiem MuZEEum Vlissingen)

2. Watersnoodmuseum
Ten opzichte van vorig jaar is het Watersnoodmuseum een plekje in de ranglijsten gestegen. Dit museum staat geheel in het teken van de Watersnoodramp uit 1953. Vooral Zeeland leed onder de overstroming. Om zo een ramp in de toekomst te voorkomen, werden de Deltawerken ingesteld. Het museum vertelt het verhaal over de ramp, de Deltawerken en de toekomst van het water. Ook bijzonder zijn de ‘gebouwen’ waarin het museum is gevestigd: dit zijn namelijk vier caissons die eigenlijk gebruikt hadden moeten worden bij de landing van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. (foto: Watersnoodmuseum)

3. Berkenhof’s Tropical Zoo
Geen 1, geen 2, maar voor het eerst sinds de verkiezing in het leven is geroepen op nummer 3: Berkenhof’s Tropical Zoo. Misschien even wennen, maar na al die jaren was meneer Antes er niet rouwig om dat ze anderen voor zich moesten laten gaan. De tropische speeltuin huisvest verschillende tropische dieren, zoals kikkers, slangen, vlinders, aapjes en insecten. Voor feestdagen, zoals Moederdag, Pasen, Kerst en dergelijke, en in schoolvakanties zijn er altijd leuke activiteiten te beleven. Zeer bekend zijn de brunches op zondag; reserveren is altijd noodzakelijk. Ontdek de fossielenmijn en de Dino Expo! (foto: Berkenhof’s Tropical Zoo)


Alle Zeeuwse winnaars op een rij, samen met Stella Goemans en algemeen hoofddirecteur van de ANWB Frits van Bruggen

Dagje uit aan de Zeeuwse kust
Zeeland heeft heel veel te bieden naast deze drie leuke uitjes. Je ontdekt ze gemakkelijk via de website van Land van ANWB. Bovendien worden er veel uitjes via deze website aangeboden met leuke kortingen. Zo wordt een dagje uit nog leuker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.