dinsdag 21 maart 2017

Keukenhof 2017: genieten van Dutch Design & bloemenpracht

De lente is begonnen! Vandaag werd op feestelijke wijze de Keukenhof in Lisse geopend. Niet alleen omdat vanaf donderdag 23 maart aanstaande het publiek weer van harte welkom is, maar ook omdat het nieuwe entreegebouw werd geopend. Een prachtige poort met maar liefst 15 kassa’s en een paar onbemande ticketboxen, toiletten, een winkel, horeca en de kantoren. Ook kun je hier (elektrische) rolstoelen lenen en tassen in de lockers opbergen. Daarna loop je onder de prachtige open poort door (kijk vooral eens naar boven, naar de Hollandse luchten) en sta je in een wereld van bloemen…Het lijkt wel een sprookje! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)
Thema 2017: Dutch Design
2017 is een belangrijk jaar voor de Nederlandse Kunstwereld, want de kunststroming De Stijl (bekend van Rietveld en Mondriaan) is jarig. Daar wilde Keukenhof niet zomaar aan voorbij gaan en integreerde Dutch Design in het park als het thema van de bloemenpracht. Naast een inspirerende tuin met kruiwagens in Rietveld stijl en de primaire kleuren van Mondriaan is er nog meer te zien dat past bij het nuchtere Dutch Design. Een Kip caravan bijvoorbeeld en een DAF. Het Delfts Blauw mag zeker niet ontbreken evenals meubels, mode en architectuur van Nederlandse bodem. Zelfs Nijntje ontbreekt niet in het park.
Tulpomania
Uiteraard ontbreken de tulpen niet in het park. En wat staan er prachtige soorten te midden van hyacinten en krokussen verdeeld door het park. Wil je jezelf onderdompelen in tulpen? Bezoek dan het Willem-Alexander Paviljoen: een grote kas met koffiecorner waar je je ogen uitkijkt. Buiten waren nu vooral kleine tulpjes te zien. Maar als de komende weken de zon blijft schijnen, zal het park helemaal vol tulpen staan,.
Er is nog meer…
In het Beatrix Paviljoen gaan de orchideeƫn hand in hand met een collectie kleding en meubels van Nederlandse bodem. Buiten langs de hofvijver zijn er velden vol vers gras en prachtige bloemen te bewonderen. Strijk neer in de kas aan het water, bewonder de windmolen, wandel door de Japanse tuin of zoek een bankje op tussen het groen en geniet. Want de Keukenhof dat is 8 weken lang volop genieten van de kleurenpracht die lente heet.
Praktische informatie
De Keukenhof is geopend van 23 maart tot en met 21 mei 2017. Via de website Keukenhof.nl vind je alle informatie over openingstijden, prijzen en combinatietickets voor het openbaar vervoer. Honden mogen, mits aangelijnd, mee het park in, maar mag niet mee de gebouwen in. Ruim je wel even achter je trouwe viervoetertje op? Het park is perfect toegankelijk voor iedereen.Ik heb een prachtige persdag gehad tussen de bloemen. Meer foto’s zullen uiteraard volgen op Facebook. Maar ik kan het zeker aanraden dat je tijd maakt om deze sprookjesachtige tuinen te gaan bekijken. Geloof mij, je weet soms niet waar je kijken moet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.