donderdag 9 juni 2016

Ontdek de geheimen van Rotterdamse Verborgen Tuinen

Rotterdam heeft heel veel verborgen pareltjes vol bloemen, prieeltjes, bomen en planten om ontdekt te worden. Een aantal van deze verborgen tuinen gaan dit weekend open voor publiek. Maak je eigen route en kies uit maar liefst 88 particuliere en bedrijfstuinen waar je anders niet altijd zomaar mag komen! De tuinen zijn stuk voor stuk met liefde aangelegd en dat zie je.

Particuliere juweeltjes & botanische hoogstandjes
Tussen de 88 locaties vind je veel particuliere tuinen terug op bijzondere locaties in de stad. Wat dacht van de familietuin van Ria Witteveen die de tuin heeft aangelegd rondom een oude kersenboom. Of droom weg bij de heerlijke geuren van de vele rozen in de tuin van Aart en Ditty Ketting. Achter het Dijkshuis van Arnold en Miranda Sitskorn ligt een bijzondere geheime tuin, waar natuur en kunst hand in hand gaan. Verder kun je genieten van de prachtige tuinen van grote instanties, zoals de unieke Japanse theetuin Shofukan bij het Japans cultureel centrum. Geniet van de cultuurhistorische heemtuin Charlois en ga langs bij ’t O-tje, een buurttuin aangelegd door kinderen, kunstenaars en buurtbewoners. Kijk je ogen uit in de Botanische tuin Afrikaanderwijk en leer meer over planten en insecten bij de Educatieve tuin De Enk. En sluit de middag (of de zondagmiddag) af in Plaswijckpark zodat de kinderen lekker kunnen spelen in de Avonturenbeek terwijl je zelf nog geniet van het Rosarium en de Engelse tuin.

Handige informatie
Verborgen Tuinen 2016 wordt gehouden op 11 en 12 juni door heel Rotterdam. Via de website VerborgenTuinen.nl kun je zowel toegangsbewijzen aanschaffen als een eigen route samenstellen langs de tuinen van je keuze.
Op de website vind je ook of er koffie geschonken wordt in de tuin en of de tuin toegankelijk is voor mindervaliden.
Toegangsprijs voor het hele weekend ongeacht hoeveel tuinen je bezoekt is € 3,- per persoon. Met een Rotterdampas betaal je slechts € 2,- per ticket. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.