dinsdag 7 juni 2016

Leukste Uitje van Noord-Brabant

Het altijd gezellige Noord-Brabant was natuurlijk ook van de partij tijdens de uitreiking van Het Leukste Uitje van Nederland. Deze grote provincie dingt jaarlijks ook mee naar het Leukte Landelijke Uitje, maar dit jaar viel titelhouder Efteling niet in de prijzen. Maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. De leukste uitjes van de provincie werden volop vertegenwoordigd. De top 3 bestaat uit twee musea en een gezellig dierenpark. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Boerenbondsmuseum
De nummer 1 van Noord-Brabant is het Boerenbondsmuseum in Gemert. Een levendig museum waar je wordt meegesleept naar het leven rondom 1900 op het Noord-Brabanste platteland. Geniet van de wisselende tentoonstellingen, de authentieke gebouwen, de levende have (met echte dieren) en diverse ambachten. Wandel rond op het dorpspleintje of bezoek de veldkapel en een replica van een oude stoomtrein genaamd De Goede Moordenaar. Het museum bestaat uit verschillende gebouwtjes. Samen met de ‘bewoners’ komt het museum echt helemaal tot leven. (foto: Boerenbondsmuseum)

2. Museum Klok & Peel
Alle klokken luiden in Museum Klok & Peel, maar dat niet alleen, je komt er ook oog in oog te staan met het skelet van een mammoet en geniet van bijzondere kunststukken. Museum Klok & Peel gaat enerzijds over bijzondere klokken en bellen en anderzijds over het mysterieuze gebied De Peel. Stap De Peel, een Mysterie binnen en laat je mee leiden door dwaallichtjes die dansen door de witte wijven en weerwolven die op de loer liggen. Ontrafel langzaam alle geheimen en leer zo meer over dit prachtige Brabantse gebied. Ook hier zal je verschillende bellen tegen komen. (foto: Museum Klok & Peel)

3. Dierenpark De Oliemeulen
De top 3 wordt afgesloten door het gezellige Dierenpark De Oliemeulen. Naar eigen zeggen is De Oliemeulen het vreemdste dierenpark van Nederland. Het park huisvest maar liefst 150 diersoorten. Hierbij horen natuurlijk schattige ringstaartmaki’s, egeltjes en papegaaien, maar ook rare snuiters, zoals een slang met twee koppen, allerhande gifkikkertjes en – het boegbeeld van het park – de kameleon. De diversiteit aan dieren maakt dit een heerlijk park, maar ook de interactie met enthousiaste verzorgers maakt het park extra toegankelijk. Ben je in Tilburg en wil je wat anders doen? Dan is dit park een echte aanrader. (foto: Dierenpark De Oliemeulen)


De winnaars van Noord-Brabant gezellig bij elkaar van links naar rechts: Henny Cleef, Frank van Kempen en Harry van der Loo, Museum Klok en Peel, Ria Peters-Konings van het Boerenbondmuseum en uiterst rechts Sjef van Overdijk van Dierenpark De Oliemeulen

1 opmerking:

  1. Vorig jaar nog in een leuk hotel in Brabant verbleven. Daar hadden ze ook leuke info omtrent dingen die er in de regio te doen waren.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.