dinsdag 21 juni 2016

Meest Maatschappelijke Uitje van Nederland

Een vast en belangrijk onderdeel van de verkiezing van Leukste Uitje van Nederland is de verkiezing van het Meest Maatschappelijk Uitje van Nederland. Hierbij worden alle uitjes die iets doen voor de maatschappij bekeken en de leukste worden genomineerd voor deze prijs. Denk hierbij aan uitjes waar mensen met een beperking (zoals dit dan genoemd wordt) aan het werk zijn of aan uitjes die iets doen voor mensen waarvan het niet zo vanzelfsprekend is dat zij een dagje uit gaan. Nieuw dit jaar bij deze verkiezing is dat er een top 3 van uitjes in het zonnetje werden gezet. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Vier het Leven
Vier het Leven werd dit jaar bekroond met goud voor het Meest Maatschappelijke uitje van Nederland. Deze stichting organiseert avondjes en dagjes uit voor ouderen (65 jaar en ouder) die zelf niet of nauwelijks buiten de deur komen. Met een klein gezelschap gaan zij naar theater, de film, het museum of naar een mooi concert. De lieve mensen van Vier het Leven halen de ouderen op en brengen ze ook weer netjes thuis. Samen beleven zij zo een prachtige dag of avond en worden er vriendschappen gesloten. Dat is pas genieten! Geschikt voor alle ouderen, alleenstaand of koppels, die volop in het leven willen staan, maar een beetje hulp nodig hebben om er te komen. (foto: Vier het Leven)

2. DoeZoo Insektenwereld
Ze wonnen de titel Leukste Uitje van Groningen en sleepten de tweede plek in de wacht bij Het Meest Maatschappelijke Uitje: DoeZoo Insektenwereld. Een bijzonder dierenpark om twee redenen: 1 het is een echte doe zoo, dus je mag er dingen doen. Alle zintuigen komen aan bod. Durf jij een kikker te kussen of een slang om je nek te dragen? Of kriebel jij zonder pardon een stinkdier achter de oortjes? Bij DoeZoo mag het allemaal. En 2: DoeZoo biedt professionele dagbesteding aan alle mensen die dit nodig hebben. De positieve en veilige omgeving geeft iedereen de kans om zichzelf te zijn. Dat maakt deze dierentuin nog leuker en behoort het tot de Meest Maatschappelijke Uitjes van Nederland. (foto: DoeZoo Insektenwereld)

3. Onvergetelijk CODA
Onvergetelijk CODA is een van de activiteiten van Stichting CODA. Onvergetelijk CODA is een museum waar alle mensen met dementie, samen met hun mantelzorgers, in alle rust samen kunnen komen om te genieten van kunst. Het museum biedt een veilige, warme omgeving waar de zintuigen geprikkeld worden, maar waar je ook samen in gesprek kunt gaan over de getoonde kunst. Na afloop van een rondleiding krijgt iedereen een setje ansichtkaarten van enkele kunstwerken mee, zodat men er later nog eens op terug kan kijken of over kan praten. Er zijn speciale rondleidingen en reserveren is verplicht. De entree is altijd inclusief een kopje koffie of thee. (foto: Onvergetelijk CODA)


De zeer blije winnaars van links naar rechts: Gonda van der Made, Ton van der Made van DoeZOO Insektenwereld , Annerieke Vonk en Anne van Kleef van Vier het Leven en Jose Boom, Onvergetelijk CODA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.