vrijdag 24 juni 2016

Heel veel geboortenieuws & bijzondere huizen

Het is zomer en dat betekent dat dit de perfecte tijd is van het jaar om er eens lekker op uit te gaan. Smelt niet alleen weg van de warmte, maar ook van de schattige babydieren in de verschillende dierentuinen. Maar dat zijn niet de enige leuke nieuwtjes die de afgelopen maand binnen zijn gekomen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Beschuit met muisjes!
In het Dolfinarium is dinsdag 21 juni een zeeleeuwtje geboren. Mama Sally en haar dochtertje Saphira maken het goed, maar zijn nog niet te bewonderen voor het publiek. In Dierenrijk is voor het eerst in 10 jaar weer eens een gezond zeehondje ter wereld gekomen. Het kleintje van mama Dory en papa Rick heeft nog geen naam en ligt met mama op een afgezet plekje, zodat ze in alle rust kan groeien. Overigens is er een babyboom gaande in de familiedierentuin, want er zijn wolfjes, goliathreiger, bevertjes (ook voor het eerst in 10 jaar), stinkdiertjes en steenbokjes (onder meer) geboren. Ook in GaiaZOO is een babyboom gaande. Het heugelijke nieuws dat er drie leeuwenwelpjes geboren zijn, werd op 13 juni naar buiten gebracht. De kleintjes zijn (nog) niet buiten, maar wel via een speciale livestream te volgen. Tot slot is het feest in Burgers Zoo want het kleine neushoorntje mag dit weekend naar buiten! Ga je ook kijken?foto's: Paulien Bunskoek/Dolfinarium, Dierenrijk, GaiaZOO & Burgers Zoo

Feestje in Ouwehand
Vandaag opende Simone Veldboer (wethouder gemeente Rhenen) en ambassadeur van Onky Donky Giedo van der Garde (internationaal autocoureur) samen het Onky Donky huis in Ouwehands Dierenpark. Dit huis is onderdeel van stichting Onky Donky van Marlies Boekhoorn en biedt kinderen met een beperking of die het thuis om welke reden dan ook moeilijk hebben een onvergetelijk dagje uit. Naast het Onky Donky huis ligt ook kinderboerderij De Grebbehoeve en natuurlijk het dierenpark, waar vorige week ook de kleine orang oetan voor het eerst naar buiten ging met mama en grote zus.


foto’s Ouwehand Dierenpark

Opening Bijenhotels in Hilvarenbeek
Hoewel veel bijen al hun intrek hadden genomen in de nieuwe bijenhotels van Safaripark Beekse Bergen, werden de beide hotels vandaag pas officieel geopend. De natuurlijke bijen- en insectenhotels zijn bedoeld om de wilde bijenpopulatie te helpen met onderdak. Veel bijen worden namelijk met uitsterven bedreigd en daar wil het park graag wat tegen doen. De bijenhotels zijn het resultaat van een samenwerking tussen onder meer de Brabantse Milieu Federatie, Provincie Noord Brabant, Project Schoon Water en Safaripark Beekse Bergen. Scholieren van het Prinsentuincollege in Breda werkten mee aan de oplevering van de bijenhotels in Safaripark Beekse Bergen. (foto: Safaripark Beekse Bergen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.