woensdag 15 juni 2016

Officieel geopend: het Chimpansee verblijf in Dierenrijk

Het is feest vandaag in Dierenrijk, want vanmorgen werd officieel door Pico de aap, parkmanager Martin van Hees en Burgemeester Link het chimpansee verblijf in het park geopend. En dat ging op wel een heel speciale manier! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Vernieuwd entreeplein
Het chimpansee-eiland met binnenverblijf ligt aan het entreeplein van het dierenpark, recht tegenover het gezellige restaurant. De speeltuin is opgeknapt en biedt kinderen de mogelijkheid om de chimps op het eiland op speelse wijze na te apen. Het binnenverblijf van de chimpansees ligt aan een indoor Apenkooi, ook leuk voor de kinderen en apen om elkaars gedrag te spiegelen. Dat is verrijking voor chimp en kind! Op de buitenspeelplaats is een grote toren met glijbaan aanwezig, waar speciaal voor de opening een tokkelbaan aan vast was gemaakt.

Naar beneden tokkelen
Parkmanager Martin van Hees opende de ochtend door van de tokkelbaan naar beneden te roetsjen en daarna meer te vertellen aan de aanwezigen over het nieuwe chimpanseeverblijf. De trots voor het nieuwe verblijf en de aankleding hoefde hij eigenlijk niet uit te spreken, want zijn ogen straalden bij ieder woord. Ook ging er een dankwoord uit naar alle collega’s, vrijwilligers en de gemeente voor het mogelijk maken van de bouw van dit nieuwe verblijf inclusief indoor speeltuin.Met veel plezier gaf hij het woord over aan Burgemeester Link die een mooi verhaal vertelde over de menselijkheid van chimpansees en uiteraard andersom. ‘Het is mij een eer om de nieuwe bewoners in te schrijven in óns bevolkingsregister,’ vertelde de Burgemeester. ‘Zo zijn wij nog meer verbonden met Dierenrijk. Chimpansees houden ons een spiegel voor en dat is geweldig om te zien.’ Omdat de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo zo trots is op de nieuwe bewoners, hebben ze direct een van de 7 apen geadopteerd, namelijk Sonja. Vervolgens bracht Pico de aap ook via de tokkelbaan het gemeenteregister naar beneden, zodat de burgemeester alles netjes kon afhandelen.Horen, zien en niet zwijgen
Het motto van de Housewarming Party voor de Chimpansees is Horen, zien en niet zwijgen. En dat was te merken: veel kinderen stonden luid babbelend in spanning te wachten op de komst van de apen op het eiland. Eerst doneerde Stichting Wildlife, de natuurbehoudsvrienden van de Libéma-parken, nog € 4.000 aan de Jane Goodall Foundation en daarna… kwamen de chimps naar buiten en kwam de regen met bakken naar beneden. Maar dat mocht zeker de pret niet drukken!Live bij Radio Veronica
Vanavond (15 juni) is het park extra lang open om de komst van de chimpansees te vieren. De dj’s van radio Veronica doen vanaf 4 uur vanmiddag verslag van het feest. Bovendien gaan alle Veronica dj’s, waaronder Erik de Zwart en Jeroen van Inkel, aan het werk in de dierentuin. Nicky Verhage zal als razende reporter verslag doen, terwijl Martijn Muijs gewoon Martijn In De Middag zal hosten. De klusjes zijn een tegenprestatie, omdat de chimpansees naar de dj's vernoemd zijn.

Vaderdag
Voor de aankomende Vaderdag heeft Dierenrijk ook allerlei leuke spelletjes in petto bij de Bananenbar. Banaangooien bijvoorbeeld en banaanslaan. Samen met Bananenbabes wordt het een groot feest. En als de drankjes van de bar net zo lekker zijn als vanmorgen, dan zit dat allemaal wel goed. Kom met papa lekker apenkooien en genieten van de leukste familiedierentuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.