woensdag 1 juni 2016

Leukste Uitje van Gelderland

Het Leukste Uitje van de provincie Gelderland is best lastig om zo te kiezen. Gelderland kent zoveel leuke uitjes. De winnaar van het Leukste Uitje van Nederland komt ook uit Gelderland. Er is in deze provincie nu eenmaal veel te doen. De drie winnaars gekozen door de leden van de ANWB zijn ook stuk voor stuk toppers. Leuk voor kinderen en volwassenen. Ga je mee naar Gelderland?
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Maïsdoolhof & Speelboerderij Malden
In het gezellige Malden bevindt zich een geweldige Speelboerderij met Maïsdoolhof waar kinderen en volwassenen veel plezier zullen beleven. Maïsdoolhof & Speelboerderij Malden biedt – zoals de naam het al zegt – een doolhof in een echt maïsveld. Wie vindt als eerste de uitgang terug? Verder kun je er spelen in de speeltuin, bezemgolf spelen en WC-borstels gooien. Wanneer het maïs is uitgegroeid kun je ook spelen in het opblaasbare doolhof.
(foto: Maïsdoolhof & Speelboerderij Malden)

2. Paleis Het Loo
Paleis Het Loo in Apeldoorn is jarenlang een woning geweest van het Koninklijk Huis, maar sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw omgetoverd tot een prachtig museum met koninklijke kunst en meer. Struin door de prachtige paleistuinen, geniet van de ambiance en de geweldige kunst. Paleis Het Loo is een stuk Nederlandse historie waar de regisseurs van de Giro d’Italia een paar weken geleden ook geen genoeg van leken te krijgen!
(foto: Paleis Het Loo)

3. MuZIEum
Een bijzonder uitje in Gelderland is het MuZIEum. Dit museum is niet zomaar een museum, het is een doe-museum waar je als ziende kunt ervaren hoe het is om door het dagelijks leven te navigeren wanneer je blind bent of slecht ziend. Met een gids en een blinddoek om ga je via de obstakel parcours ervaren hoe het is om zonder zicht over straat te moeten lopen. De gidsen – ook visueel gehandicapten – helpen je natuurlijk mee. Dit museum maakt je een hele ervaring rijker. (foto: MuZIEum)


De winnaars van Gelderland van links naar rechts: Laura Meerveld en Susanne te Riet van Paleis Het Loo, de heer en mevrouw Hopman van Speelboerderij / Maisdoolhof Malden en Heleen Vermeulen van het MuZIEum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.