dinsdag 14 juni 2016

Leukste Uitje van Zeeland

Deze week sluiten we af met de Leukste Uitjes per provincie. Volgende week kun je wel nog lezen over het Maatschappelijke Uitje van Nederland, zoals tijdens de verkiezing van Het Leukte Uitje van Nederland in het zonnetje werd gezet. Deze week staat nog wel een heel mooie provincie centraal, namelijk Zeeland. Ons bent namelijk helemaal niet zuunig met geweldige dagjes uit. Het spannende voor deze provincie is eigenlijk wie Berkenhof Tropical Zoo van hun troon gaat stoten? De tropische tuin is namelijk al vijf jaar op rij (dus sinds de verkiezing is begonnen) de winnaar van Zeeland. Zou dat dit jaar anders zijn geweest? (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Berkenhof Tropical Zoo
Het antwoord op die vraag luidt driewerf neen: Berkenhof Tropical Zoo ging er namelijk voor het zesde jaar op rij met de trofee en de titel vandoor. De heer Antes was best geëmotioneerd op het podium bij de verkiezing. Hij had echt nooit verwacht om weer uitgeroepen te worden tot het Leukste Uitje van Zeeland. Hoewel de aandacht wellicht niet went, heeft de familie Antes wel een prachtig park opgezet waar bezoekers graag komen. De tropische tuin bevat een grote speeltuin, een gezellig restaurant waar met Kerst, Moederdag, Pasen en andere speciale gelegenheden heerlijke buffetdiners, ontbijtjes of high teas worden gehouden en natuurlijk een dierentuin met kameleons, reptielen, vlinders, aapjes en meer. Er is een spannende fossielenmijn met skeletten en een Dino Expo. Kortom een echt uitje voor het hele gezin! (foto: Berkenhof Tropical Zoo)

2. Stoomtrein Goes-Borsele
De nummer 2 van Zeeland is een rijdend museum: Stoomtrein Goes-Borsele. Deze stoomtrein vertrekt uit Goes en doet verschillende stations aan, terwijl u meer leert over Zuid-Beveland en de geschiedenis van de trein. De authentieke museumtreinen rijden over een eigen spoorlijn vanaf het station in Goes via Kwadendamme naar Hoededenskerke en weer terug. Geniet van het prachtige uitzicht en laat de conducteur uw kaartjes knippen. En je mag uiteraard onderweg uitstappen bij leuke attracties. Naast het station van Kwadendamme ligt bijvoorbeeld Berkenhof Tropical Zoo en in Hoedekenskerke zijn er allerlei leuke attracties voor de kinderen, zoals een botenvijver, modelspoorbaan, minitrein en een nostalgisch snoepwinkeltje. Een echt uitje voor het hele gezin! De hond mag ook mee in de trein en hoeft geen kaartje te kopen. (foto: Stoomtrein Goes-Borsele)

3. Watersnoodmuseum
Het staat velen nog in het geheugen gegrift en ook in de Nederlandse geschiedenisboeken wordt er veel aandacht aan besteed: de Watersnoodramp van 1953. Zeeland heeft veel geleden van deze overstroming en het leidde tot de bouw van de Deltawerken. Langs deze Deltawerken ligt het Watersnoodmuseum, te midden van prachtige natuur. Het museum is een Nationaal monument en vertelt het verhaal van de ramp en hoe de Deltawerken nu precies in elkaar steken. Het museum is gevestigd in de vier caissons die werden gebruikt om het laatste gat in de dijk bij Ouwerkerk te dichten. Deze caissons kwamen uit Engeland en waren eigenlijk bedoeld voor een landing van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog, maar werden niet gebruikt. Iedere caisson vertelt een ander verhaal over deze ramp, maar vertelt ook wat we nu en in de toekomst kunnen doen om een watersnoodramp te voorkomen. Een prachtig en indrukwekkend museum! (foto: Watersnoodmuseum)


Voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot het Leukste Uitje van Zeeland: Jeroen Antes en Johan Antes van Berkenhof’s Torpical Zoo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.