woensdag 29 juni 2016

Lekker uitwaaien op Texel tijdens de Hondendagen

Ik hou van Texel. Het Noord-Hollandse Waddeneiland verwelkomt honden namelijk ook met open armen. Op vakantieparken, in winkels, restaurants en op het strand… je harige vriendje mag (bijna) overal mee naar binnen. En hij of zij mag bijna overal loslopen. Dat betekent dus heerlijk rennen over het zand. Samen met jou. Ook het natuurgebied De Slufter is een prachtige plek voor mens en hond om heerlijk te wandelen en te genieten. Daarom biedt hondencoach Jos Oosting deze zomer speciale Uitwaaidagen aan voor jou en je hond. Zo haal je samen meer uit je vakantie en zal de band tussen jou en je vriendje nog sterker worden. (foto: Henk de Nijs)

Wanneer
Elke maandag en dinsdag in juli en augustus (behalve op 22 en 23 augustus) worden de Uitwaaidagen voor honden gehouden. De dagen worden georganiseerd in samenwerking met VVV Texel.

Wat ga je doen
Natuurlijk ga je heerlijk genieten van Texel, je vakantie en je hond. Tijdens de tweedaagse volg je ook clinics en workshops om zo nog meer uit de relatie met je hondje te halen. Maar, het is ook een informatieve tweedaagse waarbij de waarde van de Texelse natuur en het effect van loslopende honden erop centraal staat.

Het programma
Op maandag (dag 1) krijg je een workshop over onder andere hondentaal, de oorzaken van ongewenst gedrag en natuurlijk leiderschap. Dit is een workshop voor baasjes en de hond is hier niet bij. Daarna ga je naar Ecomare (ook zonder hond uit veiligheid voor de zeehonden en je eigen hondje) voor een rondleiding. De dag wordt besloten met een roedelwandeling waarbij de hondencoach het gedrag van de deelnemende honden observeert.
Op dinsdag (dag 2) volg je de clinic ‘wandelen zonder trekken en uitvallen’ gegeven door de hondencoach. Hierbij leer je samen met je hond hoe je heerlijk kan wandelen, terwijl je hondje lekker bij je blijft. Tussen de clinics door maak je een roedelwandeling door natuurgebied De Hors met een medewerker van Ecomare en natuurlijk met Jos.

Kosten & informatie
Deelname aan deze tweedaagse kost voor één deelnemer en de hond €159. Een extra baasje (of vrouwtje) betaalt €99 om de workshops en clinics te volgen. Voor meer informatie kijk je op Honden-Coach.nl onder het kopje ‘Texel arrangementen’.

Tip
Als je je hond niet alleen wilt laten op het vakantieadres terwijl je alleen bij de workshops zit, neem dan iemand mee die op je hond past. Texel kent vele mooie vakantieparken en dergelijke waar je van harte welkom bent. Ook een goed idee: combineer de Uitwaaidagen met een midweek Texel. Dan kun je na de tweedaagse ook nog samen genieten van de natuur en wat je geleerd hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.