vrijdag 22 april 2016

Uitjes voor de Meivakantie

Jaaaaa! Zijn je kinderen ook vandaag uit school komen rennen in de wetenschap dat ze een of twee weken Meivakantie hebben – of moeten ze nog een weekje met onderbreking van Koningsdag? Hoe het ook zij, de Meivakantie is begonnen in Nederland. En met dit heerlijke weer is er genoeg te ondernemen om de vakantie weer onvergetelijk en leuk te maken. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij de rode panda’s in GaiaZOO of ontdek de wondere wereld van Rien Poortvliet in Garderen. Misschien ga je wel op wereldreis in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Wat ga jij doen de komende weken? Ik heb nog wel een paar leuke suggesties voor jullie. En vergeet niet om de websites van je favoriete uitjes te bezoeken, want wie weet zijn er voor de komende vakantie nog wel meer te gekke activiteiten te doen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries - GaiaZOO)

Koningsdag in ZooParc Overloon
Koningsdag is al een bijzondere dag en ZooParc Overloon maakt er een extra koninklijk feestje van. Op 27 april aanstaande zullen de leeuwen – het koningshuis der dieren – namelijk hun intrek nemen in het nieuwe verblijf in het park. Wil je hier als Special Guest bij zijn? Maak dan een filmpje met je beste brul en stuur dat naar de Overloonse zoo. Je vindt alle voorwaarden voor deelname op de website van ZooParc Overloon. Tijdens de Meivakantie (van 30 april tot en met 8 mei) kun je overigens iedere dag meedoen aan de Expeditie en krijgen bezoekers een speciale expeditiemap. (foto: ZooParc Overloon)

Animal Event bij Safaripark Beekse Bergen
Huisdieren en boerderijdieren zijn tijdens het Animal Event op 6, 7 en 8 mei van harte welkom op het terrein rondom Safaripark Beekse Bergen. Voor het tiende jaar alweer wordt deze grote dierenbijeenkomst georganiseerd. Uiteraard kun je een bezoek aan Animal Event combineren met een ritje in de Safaribus van het safaripark. Echter mag je huisdier hier niet mee naar binnen. Gelukkig heeft Safaripark Beekse Bergen een kennel voor honden als je deze meeneemt naar het event. Tijdens het event kun je meer leren over je huisdier, maar ook over voeding en gedrag. Er wordt uiteraard ook voor entertainment gezorgd, zoals vorig jaar toen Pierre Fleury en zijn paardjes de hoofdact vormden. (foto: archief Animal Event)

Spring Break in Dierenrijk
Dierenpark Dierenrijk noemt zich dé familiedierentuin, omdat de gehele familie en vooral de kinderen er op en top kunnen genieten van de dieren. Dankzij de toegankelijke verblijven kunnen kinderen de dieren goed zien en in de speeltuin kunnen ze zelf even lekker de beest uithangen. Tijdens de Meivakantie (28 april tot en met 8 mei) kunnen kinderen hun lol op tijdens het Springen in Spring luchtkussenfestival. Op 7 mei echter is er een Adults Only avond (jawel) waarbij papa, mama, opa, oma, ooms en tantes zonder kinderen ook heerlijk gebruik mogen maken van de springkussens tijdens Spring Break. Reserveren is (ook voor jaarkaarthouders) gewenst. En doe er meteen een lekker Beer- & Burgersarrangement bij voor € 5 extra. (foto: Dierenrijk)

Ontrafel Junglegeheimen in de Orchideeën Hoeve
Het Leukste Uitje van Flevoland pakt tijdens de Meivakantie van 23 april tot en met 8 mei uit met de Meet&Greet met Junglegeheimen show. De Orchideeën Hoeve heeft namelijk pas een avontuurlijke junglespeeltuin geopend en om meer te leren over de jungle kun je iedere dag om half 12 en 2 uur genieten van een spannende show met echte jungleavonturiers van de Hoeve. Wil jij alles weten over de jungle en de dieren van dichtbij ontmoeten? Kom dan in de Meivakantie naar Luttelgeest. (foto: Orchideeën Hoeve)

DierenUITdagen in DierenPark Amersfoort
Stiekem een persoonlijke favoriet van mij en mijn neefjes: de DierenUITdagen van DierenPark Amersfoort. Meet je krachten en zie of je net zo sterk bent als een beer, zo goed kan voortbewegen op je kop als een luiaard of dat je net zo goed kan klimmen en klauteren als een chimpansee. Je ontdekt het allemaal door mee te doen aan de diverse spellen die je door de gehele dierentuin kunt vinden. Voor ieder onderdeel kun je punten winnen. Wie wint er? Papa, mama, opa, oma, oom, tante of toch de kinderen…? (foto: DierenPark Amersfoort)

Afrikafestival in Burgers’ Zoo
Is het weer tijdens de Meivakantie van 30 april tot en met 8 mei wat minder mooi? Geen probleem! Koninklijke Burgers’ Zoo presenteert die week het Afrika Kids Festival. Leer trommelen en dansen als echte Afrikaanse artiesten. Er zijn tal van workshops, kraampjes met Afrikaanse producten en optredens waar je gewoon helemaal blij van wordt. Geschikt voor kinderen en volwassenen. Tijdens het festival is het park geopend van 9:00 tot 19:00 uur. (foto: Burgers’ Zoo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.