donderdag 21 april 2016

Welkom rode panda’s in GaiaZOO

Een lekkere ondeugende Willy Wasbeer, een stoere Kokkie de Beer, veel lieve kinderen, een zonovergoten GaiaZOO en twee rode pandaatjes die in deze lentezon tussen de bloesem door klauterden vormden het decor voor de officiële opening van het nieuwe rode pandaverblijf in de dierentuin van Kerkrade. Een werkelijk prachtig verblijf die de rode panda’s delen met muntjaks en een familie eenden. Met de opening van dit verblijf is het eerste deel van de uitbreidingen van het Taiga gebied verwezenlijkt. En dat werd uiteraard groots gevierd! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)Red Panda Network
De opening van het verblijf ging gepaard met een donatie van € 2.522 aan het Red Panda Network van het Gaia Nature Fund, de natuurbehoudstichting van GaiaZOO. De Red Panda Network is een natuurbeschermingsorganisatie die zich, samen met de lokale bevolking van Nepal, inzet om de rode panda en haar leefgebied te beschermen. Hierbij is educatie heel belangrijk, want als de kinderen weten dat ze de kleine panda moeten beschermen, dan weten de ouders het ook. Daarom zal het geld van het Gaia Nature Fund gebruikt worden om op 28 Nepalese scholen een lesprogramma op te zetten.

Opening Wilgenspeelhut
Kinderen zijn de toekomst en kinderen moeten altijd kunnen spelen. Daarom waren Kinder Opvang Kerkrade/Parkstad (KOK) en Stichting Peuterwerk Landgraaf (SPL) ook aanwezig bij de feestelijke bijeenkomst. De mooie jubilea van beide organisaties (30 jaar KOK en 25 jaar SPL) vormden de perfecte aanleiding om samen met GaiaZOO iets voor de kinderen te organiseren in het park: een wilgenspeelhut met wilgentunnel. Dit past perfect bij het thema van de Taiga. Naast de tunnel staat een prachtig beeld van spelende kinderen, gemaakt door kunstenaars uit Zimbabwe (Yaka Art). De Wilgenspeelhut werd door de kinderen en Willy de Wasbeer met veel plezier in gebruik genomen. Omdat de tunnel van natuurlijke wilgen zijn gemaakt, zal deze nog prachtig gaan begroeien.Meer bewoners
Het prachtige verblijf van de rode panda’s wordt nu bewoond door twee jonge mannetjes. Later dit jaar zullen er nog een paar kleine panda’s bij komen om de groep te vergroten. En dat moet makkelijk kunnen, want het grote, prachtige verblijf biedt genoeg ruimte voor deze koddige dieren. Het is misschien wel even zoeken tussen al het groen, maar dat is zeker de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.